Zo! Van de 2 punten af, maar ook van de laatste plaats?

D3-2nov19

Vandaag moet het gaan gebeuren! We staan nu op de laatste plek met slechts 2 puntjes, en dus 2 gewonnen sets. Dat is natuurlijk dramatisch. Helaas zijn we ook vandaag weer niet helemaal compleet. We hebben 1 wissel en een half geblesseerde speler. Dan maar even Dames 4 vragen om hulp. En gelukkig heeft Debora zin en tijd om met ons mee te doen. Het is iets waar meerdere teams mee kampen; weinig spelers. Gelukkig zijn dames 1 en dames 2 nu goed vertegenwoordigd. Helaas, is ons probleem nog niet opgelost. Met maar 1 spelverdeler en passjes die niet altijd even lekker aankomen oefenen we veel druk uit op Gaby. Het is dan ook niet zo gek dat Gaby al snel met een rood hoofd over het veld heen loopt. Niet dat we de eerste set niet goed speelden, in tegendeel.

We beginnen de eerste set en voelen al snel dat we er niet helemaal lekker inzitten. De verdediging lijkt nog wat opstartproblemen te hebben en de aanval lijkt gedempt. Toch weten we PQV bij te houden en gaan we gelijk op. We zijn niet onder de indruk van onze tegenstanders en weten zeker dat dit te doen is. Maar dan moeten we het wel afmaken. Het wordt 23-23, 24-24, 25-25, zelfs 27-27. Maar helaas, we verliezen de set met 27-29. 

De tweede set blijven we elke keer op gelijke voet met PQV, tot halverwege de set. We laten veel liggen, weten de service druk niet onder controle te houden, en ook de pass schiet van hot naar her. En als er dan een keer een mooie pass is, weten we het niet af te maken. Slordigheidsfoutjes sluipen erin en het staat al snel 17-25.

Het zit erin, we weten het, we voelen het, maar het komt er nog steeds niet uit. In de derde set komen we al snel voor. Mooie servicereeks van Gaby, Milène en Yvonne zorgen voor een lekkere voorsprong. Er wordt hard doorgeslagen en Lieve & Anne José weten de gaatjes goed te vinden. Debora zit er ook lekker in en door een wissel van hun spelverdeler weten we de voorsprong te houden. 25-18 voor Sovicos. We pakken de set en daarmee de derde punt van het seizoen. Yes! 

Het winnen van de set voelt als een opluchting. We hebben laten zien dat we het wel degelijk kunnen, dat de tweede klasse zeker niet te hoog gegrepen is voor ons. En zo beginnen we de vierde set. Al snel wordt onze hoop ons door de neus geboord. Door een goede service serie van de tegenpartij weten ze al snel op 6 punten voorsprong te komen. Het is lastig terugkomen maar we vechten terug. Milène brengt de score van 9 punten achterstand op slechts 4. Het is te doen, we nemen het voortouw en nemen de controle over en weten de punten weer te scoren. Anne José weet met een mooie service serie de score op 22 te zetten. We staan nu 22-24 en zijn ontzettend aan het vechten. Geen fouten maken, elke bal pakken, afmaken en die punten pakken. En dan… komt er een redelijke aanval van PQV en zit onze verdediging er niet. 

Verslagen lopen we van het veld af. Hier zat meer in, hier zat zelfs 4-0 in, hoe raar dat ook klinkt als je 1-3 verloren hebt. Het mag nog steeds niet baten. We blijven op die laatste plek staan. Niet heel eenzaam want 1 gewonnen wedstrijd met 4-0 brengt ons alweer op plaats 8. Maar tot nu toe wil het nog niet echt lukken. Qua punten voor (451) zijn we zeker geen laatste. En we zijn ook niet het team met de meeste punten tegen. Maar het winnen van sets wil maar niet lukken. Benieuwd naar de stand in de 2e klasse? Check het hier

We hebben nu een weekje rust, oftewel: keihard trainen en op 15 november Leython een poepie laten ruiken. 

We spelen om half 8 thuis, kom jij ons aanmoedigen?