In maart 2023 organiseert Sovicos de 12e editie van het Sovicos Scholenvolleybaltoernooi. Een volleybaltoernooi voor diverse jeugdteams van verschillende VO scholen. Alle docenten en leerlingen van scholen in het voortgezet onderwijs in Den Haag zijn van harte uitgenodigd om met één of meerdere teams deel te nemen aan het scholentoernooi*

* Deelname van meer dan 1 team per categorie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en kan op voorhand niet worden gegarandeerd.

Categorieën

–       mix < 15 jaar (geboren na 01-01-2008)

–       meisjes 15+ (geboren voor 01-01-2008)

–       jongens 15+ (geboren voor 01-01-2008)

–       docenten (max 1 team per school)

– Alle teams moeten altijd bezet zijn met minimaal 6 spelers. Daarbij geldt nog dat in de mix categorie, er minimaal 2 meisjes in het team moeten spelen. 

– Er mag alleen een docenten team worden ingeschreven als er ook in minimaal een van de andere categorieën een team is ingeschreven.

Niveaus

We proberen altijd de voorronden op niveau in te delen. Dit wordt als positief ervaren maar blijkt in de praktijk soms lastig te zijn. Ook voor de komende editie wordt weer getracht de indeling op niveau te organiseren maar we zijn daarbij natuurlijk afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Dit geldt dan voor de categorieën mix, jongens en meisjes.

De indeling is als volgt:

–       recreatie klasse ; maximaal 3 teamleden mogen lid zijn van een volleybal vereniging. Afhankelijk van het aantal teams op beide niveaus, zal de winnaar van de recreatie klasse zich al dan niet plaatsen voor de finaledag.

–       wedstrijd klasse ; dit betreft teams die in vorige edities van dit toernooi hoog zijn geëindigd. Deelnemers in deze klasse kunnen zich plaatsen voor de finaledag.

Met deze indeling, hopen we dat veel scholen zich zullen aanmelden omdat de wedstrijden leuker en gelijkwaardiger zullen zijn. Wij nodigen dan ook alle scholen uit om zich in te schrijven.

De indeling in niveaus gaan we proberen tot uitvoer te brengen maar zoals eerder vermeld kunnen we deze indeling in niveaus dus niet voor alle categorieën garanderen.

Planning en toernooiopzet

Het totale toernooi wordt georganiseerd op en verdeeld over 4 vrijdagmiddagen. Alle toernooi-dagen worden gespeeld in de sporthal van Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16 in Den Haag.

De toernooidagen duren van 15.00u tot 19.00u en de indeling is als volgt:

– vrijdag 10 maart 2023: voorronde Junioren mix geboren na 1-1-2008 **

– vrijdag 17 maart 2023: voorronde Meisjes geboren voor 1-1-2008 **

– vrijdag 24 maart 2023: voorronde Jongens geboren voor 1-1-2008 **

– vrijdag 31 maart 2023: finaleronde voor alle categorieën 

** Op een van deze dagen zal ook de voorronde poule van de docenten worden gespeeld. Welke dag dit gaat worden is afhankelijk van het aantal ingeschreven Mix-,  Meisjes- en Jongens-teams op deze data. Wij zullen kort na het sluiten van de deadline van de inschrijving, aan de scholen die een docenten team hebben ingeschreven, laten weten welke dag het geworden is. De finale ronde van de docenten is gelijk met de leerlingen.

Er zal worden getracht de wedstrijden van de docenten pas te laten starten vanaf 15.45u.

Aanmelden

Wil je een team inschrijven? Doe dat via dit aanmeldformulier! Vul het formulier in en stuur het uiterlijk vrijdag 17 februari 2023 naar: scholenvolleybal@sovicos.nl.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen neem dan gerust contact op met de organisator Gert.