Logo gemeente Den Haag

Op vrijdag 5 april zijn de finales gespeeld en daarmee is de Sovicos Volleybal Scholen League 2019 weer ten einde!

Opnieuw was het weer een mooie competitie verdeeld over 3 voorrondes en een spannende finaledag. Er hebben uiteindelijk 40 teams deelgenomen aan deze editie en opnieuw had dit toernooi een bijzondere start: de eerste dag waren de docententeams uitgenodigd maar was er ook een onderwijsstaking gepland. Ik ben blij dat jullie gekomen zijn!

Categorie Junioren mix
In deze categorie zijn twee scholen op 12 punten geëindigd. Segbroek College en Zandvliet. Uiteindelijk is Segbroek winnaar geworden door een beter saldo; het scheelde maar 5 punten! Maris College is derde geworden gevolgd door Wateringse Veld College en het Hofstad Lyceum.

Categorie Meisjes 15+
Ook hier is Segbroek eerste geworden. Johan de Witt en The International School of The Hague eindigden op de tweede en derde plaats met beiden 6 punten. Johan de Witt had hier het beste saldo Zandvliet eindigde als vierde. Omdat geen van de kruisfinalisten uit de voorronde bleek te kunnen spelen op de finaledag is er geen vijfde plaats.

Categorie Jongens 15+
Ditmaal is The International School of The Hague zonder puntenverlies winnaar geworden. Zandvliet eindige als tweede gevolgd door Sorghvliet. Wateringse Veld college en Johan de Witt eindigden met evenveel punten als resp. vierde en vijfde op saldo.

Categorie Docenten
Johan de Witt is met minimaal verschil eerste geworden. Slechts één punt meer dan het Diamant college. Een knappe prestatie! De winnaar van vorig jaar, de Vrije School werd derde gevolgd door het Maris college en The International School of The Hague.

Alle winnaars: gefeliciteerd met het behalen van de titel van 2019!

Voor de teams van de categorieën Jongens 15+ en Meisjes 15+ krijgt hun kampioenschap nog een vervolg doordat zij mogen deelnemen aan de regiofinale voor de “Olympic Moves” op donderdag 18 april 2019 in de sportcampus in het Zuiderpark in Den Haag.

Het is een wederom een succesvol toernooi geworden met veel enthousiaste leerlingen!
Ik wil alle scholen bedanken voor hun deelname en inzet. Wij hopen jullie weer te mogen ontvangen in komend schooljaar!

Kijk voor de uitslagen op hhttps://sovicos.nl/uitslagen-finaledag/

Met sportieve groet,
Gemeente Den Haag en Volleybalvereniging Sovicos

Info via: scholenvolleybal@sovicos.nl