Logo gemeente Den Haag

In maart/april 2019 organiseert Sovicos Volleybal i.s.m. de gemeente Den Haag de 10e editie van de Sovicos Volleybal Scholen League. Een volleybaltoernooi voor diverse jeugdteams van verschillende VO scholen. Alle docenten en leerlingen van scholen in het voortgezet onderwijs in Den Haag zijn van harte uitgenodigd om met één of meerdere teams deel te nemen aan het scholentoernooi*

* Deelname van meer dan 1 team per categorie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en kan op voorhand niet worden gegarandeerd.

 Categorieën

  • mix < 15 jaar (geboren na 01-01-2004)
  • meisjes 15+ (geboren voor 01-01-2004)
  • jongens 15+ (geboren voor 01-01-2004)
  • docenten (max 1 team per school)

->Let op; alle teams moeten altijd bezet zijn met minimaal 6 spelers. Daarbij geldt nog dat in de mix categorie, er minimaal 2 meisjes in het team moeten spelen.
->Let op; er mag alleen een docenten team worden ingeschreven als er ook in minimaal een van de andere categorieën een team is ingeschreven.

Niveaus

We proberen altijd de voorronden op niveau in te delen. Uit de enquête die we na ieder toernooi houden blijkt dat dit als positief wordt ervaren. Ook voor de komende editie wordt weer getracht de indeling op niveau te organiseren. Dit geldt dan voor de categorieën mix, jongens en meisjes.

De indeling is als volgt:

  • recreatie klasse ; maximaal 3 teamleden mogen lid zijn van een volleybal vereniging. Afhankelijk van het aantal teams op beide niveaus, zal de winnaar van de recreatie klasse zich al dan niet plaatsen voor de finaledag.
  • wedstrijd klasse ; dit betreft teams die in vorige edities van dit toernooi hoog zijn geëindigd. Deelnemers in deze klasse kunnen zich plaatsen voor de finaledag en derhalve ook mee strijden om mee te gaan doen aan het regionale finaletoernooi waar een plaats is te verdienen voor de Olympic Moves.

Met deze indeling, hopen we dat veel scholen zich zullen aanmelden omdat de wedstrijden leuker en gelijkwaardiger zullen zijn. Wij nodigen dan ook alle scholen uit om zich in te schrijven.

De indeling in niveaus, gaan we proberen tot uitvoer te brengen. Echter, op voorhand kunnen wij niet inschatten hoeveel teams er per niveau gaan inschrijven, en we kunnen deze indeling in niveaus dus niet voor alle categorieën garanderen. Ik vraag uw begrip hiervoor.

Planning en toernooiopzet

Het totale toernooi wordt georganiseerd op en verdeeld over 4 vrijdagmiddagen. Alle toernooidagen worden gespeeld in de sporthal van HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16 in Den Haag

De toernooidagen duren van 15.00u tot 19.00u en de indeling is als volgt:

  • vrijdag 15 maart 2019: voorronde Junioren mix geboren na 1-1-2004 **
  • vrijdag 22 maart 2019: voorronde Meisjes geboren voor 1-1-2004 **
  • vrijdag 29 maart 2019: voorronde Jongens geboren voor 1-1-2004 **
  • vrijdag 5 april 2019: finaleronde voor alle categorieën 

** Op een van deze dagen zal ook de voorronde poule van de docenten worden gespeeld. Welke dag dit gaat worden is afhankelijk van het aantal ingeschreven Mix-, Meisjes- en Jongensteams op deze data. Wij zullen kort na het sluiten van de deadline van de inschrijving, aan de scholen die een docententeam hebben ingeschreven, laten weten welke dag het geworden is. De finale ronde van de docenten is gelijk met de leerlingen.

Er zal worden getracht de wedstrijden van de docenten pas te laten starten vanaf 15.45u

Aanmelden

 Vriendelijk verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen en uiterlijk dinsdag 19 februari 2019 te sturen naar scholenvolleybal@sovicos.nl. U ontvangt een bevestiging per e-mail als uw aanmeldingsformulier is ontvangen.

 Wij zien uw aanmelding graag tegemoet. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie.

Vragen en opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen neemt u dan gerust contact op met ondergetekende via genoemd mailadres.

Tot ziens bij de Sovicos Volleybal Scholen League 2019!

Met vriendelijke groet,

Sovicos Volleybal
Gert Storm
T : 0615822454
E : scholenvolleybal@sovicos.nl