This post is also available in: Engels

Logo gemeente Den Haag

In nauwe samenwerking en op initiatief van de gemeente Den Haag organiseert Sovicos Volleybal de 11e Sovicos Volleybal Scholen League.

Nadat editie 2020 en 2021 om bekende redenen helaas niet door konden gaan, staan de vrijwilligers van Sovicos weer met plezier voor u klaar om in 2022 een leuk toernooi neer te zetten. De voorbereidingstijd is kort maar na twee jaar willen wij deze kans met beide handen aanpakken.

Anders dan andere jaren zullen we bij deze editie ons houden aan de door de overheid voorgeschreven regels v.w.b. toegang voor deelnemers, bezoekers en begeleiders.

In maart/april 2022 organiseert Sovicos de 11e editie van de Sovicos Volleybal Scholen League. Een volleybaltoernooi voor diverse jeugdteams van verschillende VO scholen. Alle docenten en leerlingen van scholen in het voortgezet onderwijs in Den Haag zijn van harte uitgenodigd om met één of meerdere teams deel te nemen aan het scholentoernooi*

* Deelname van meer dan 1 team per categorie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en kan op voorhand niet worden gegarandeerd.

Categorieën

  • mix < 15 jaar (geboren na 01-01-2007)
  • meisjes 15+ (geboren voor 01-01-2007)
  • jongens 15+ (geboren voor 01-01-2007)
  • docenten (max 1 team per school)

Let op; alle teams moeten altijd bezet zijn met minimaal 6 spelers. Daarbij geldt nog dat in de mix categorie, er minimaal 2 meisjes in het team moeten spelen.

Let op; er mag alleen een docenten team worden ingeschreven als er ook in minimaal een van de andere categorieën een team is ingeschreven.

Houd voor de teamgrootte svp rekening met mogelijke uitvallers door corona.

Niveaus

We proberen altijd de voorronden op niveau in te delen. Dit wordt als positief ervaren maar blijkt in de praktijk soms lastig te zijn. Ook voor de komende editie wordt weer getracht de indeling op niveau te organiseren, maar we zijn daarbij natuurlijk afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Dit geldt dan voor de categorieën mix, jongens en meisjes.

De indeling is als volgt:

  • recreatie klasse ; maximaal 3 teamleden mogen lid zijn van een volleybal vereniging. Afhankelijk van het aantal teams op beide niveaus, zal de winnaar van de recreatie klasse zich al dan niet plaatsen voor de finaledag.
  • wedstrijd klasse ; dit betreft teams die in vorige edities van dit toernooi hoog zijn geëindigd. Deelnemers in deze klasse kunnen zich plaatsen voor de finaledag.

Met deze indeling, hopen we dat veel scholen zich zullen aanmelden, omdat de wedstrijden leuker en gelijkwaardiger zullen zijn. Wij nodigen dan ook alle scholen uit om zich in te schrijven.

De indeling in niveaus gaan we proberen tot uitvoer te brengen, maar zoals eerder vermeld kunnen we deze indeling in niveaus dus niet voor alle categorieën garanderen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Planning en toernooiopzet

Het totale toernooi wordt georganiseerd op en verdeeld over 4 vrijdag middagen. Alle toernooi-dagen worden gespeeld in de sporthal van HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16 in Den Haag.

De toernooidagen duren van 15.00u tot 19.00u en de indeling is als volgt:

  • vrijdag 11 maart 2022: voorronde Junioren mix geboren na 1-1-2007 **
  • vrijdag 18 maart 2022: voorronde Meisjes geboren voor 1-1-2007 **
  • vrijdag 25 maart 2022: voorronde Jongens geboren voor 1-1-2007 **
  • vrijdag 1 april 2022: finaleronde voor alle categorieën 

** Op een van deze dagen zal ook de voorronde poule van de docenten worden gespeeld. Welke dag dit gaat worden is afhankelijk van het aantal ingeschreven Mix-,  Meisjes- en Jongens-teams op deze data. Wij zullen kort na het sluiten van de deadline van de inschrijving, aan de scholen die een docenten team hebben ingeschreven, laten weten welke dag het geworden is. De finale ronde van de docenten is gelijk met de leerlingen.
Er zal worden getracht de wedstrijden van de docenten pas te laten starten vanaf 15.45u.

Aanmelden

Vriendelijk verzoeken wij u het aanmeldingsformulier in te vullen en uiterlijk vrijdag 18 februari 2022 te sturen naar e-mailadres scholenvolleybal@sovicos.nl

U ontvangt een bevestiging per e-mail als uw aanmeldingsformulier is ontvangen.
Wij zien uw aanmelding graag tegemoet. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie.

Vragen en opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen neemt u dan gerust contact op met ondergetekende via scholenvolleybal@sovicos.nl.

Tot ziens bij de Sovicos Volleybal Scholen League 2022!

Met vriendelijke groet,
Sovicos Volleybal,
Gert Storm
T : 06 15822454
E : scholenvolleybal@sovicos.nl

Vindt hier het aanmeldformulier