Niet 1 maar 3 wedstrijdverslagen

Afgelopen vrijdag was het weer zover. Vele teams kwamen naar Sporthal Steenwijklaan om een potje volleybal te spelen, en te winnen natuurlijk. En dat werd gedaan! Wij vroegen een aantal van deze teams om een verslag te schrijven van de wedstrijd. Daar werd gretig op gereageerd, hieronder drie van deze verslagen.

Hoe gaat het met Dames 4 in de tweede klasse?

Na 2 wedstrijden verloren te hebben is het ons toch weer gelukt. We moesten afgelopen vrijdag thuis spelen tegen Timios dames1. Dit jaar zijn we een klasse hoger gaan spelen nadat we vorig jaar boven in de 3e klasse zijn geëindigd. En hoe lekker is het dan als je Timios dan ook nog eens met 4-0 naar huis stuurt. Dit jaar hebben we 1 spelverdeler (Paulien) dus de vraag was wie o wie ziet het zitten om als 2e spelverdeler te spelen. Onze Juul wilde het wel proberen, en zo geschiede, na 2 trainingen mocht ze er vrijdag in. En o wat deed ze het goed. Ze wist de middens goed te vinden, die ook nog wisten te scoren. Wat wil je nog meer? Verder was het hele team erg goed in de verdediging. Met 2 wissels maakte het niet uit wie er speelden. We zaten er allemaal goed in. Dus op naar de volgende wedstrijd. Deze is op 21 oktober thuis om 21.30 uur. Publiek is welkom.


De allereerste wedstrijd van het seizoen voor Dames 8

Afgelopen vrijdag hebben wij als dames 8 onze eerste volleybalwedstrijd gespeeld. Met een compleet nieuw team was het nog even spannend hoe het uit zou pakken. Er was enkel twee keer samen getraind waarbij het voor meerderen ook de eerste twee keren volleyballen betrof, dus onze teamspirit bestond vooral uit ‘het gewoon gezellig hebben’. De eerste set was dan ook geen daverend succes: we werden behoorlijk ingemaakt door Punch DS 13. 

De moed zonk ons echter niet in de schoenen en onder fantastische coaching van Willemijn presteerden we het om de tweede set met 25-6 te winnen. Daar is als bewijs een foto van, want voor ons team was dit al een bijzondere prestatie! En daar bleef het niet bij. We kregen nieuwe energie, waardoor het passen en communiceren ineens een stuk beter ging. Voor dat we het wisten was de uitslag daar: 3-1 winst voor Dames 8! Een betere start konden wij ons niet wensen. De plannen om keihard te trainen zijn inmiddels al gedeeld in de groepsapp, de eerste teamfoto is een feit en wij maken ons dan ook klaar voor de volgende wedstrijden! We hebben er zin in, go team! 


Heren 3 is op zoek naar de overwinning

Na een glansrijk kampioenschap en promotie naar de 2e klasse, was Heren 3 in hun derde wedstrijd van het nieuwe seizoen nog steeds op zoek naar de eerste overwinning. De verwachtingen voor deze wedstrijd waren echter nog wat bescheiden. Met slechts één middenspeler en het gemis van de gebruikelijke spelverdeler was de opstelling namelijk suboptimaal te noemen. Aan de andere kant scheelde het wel dat Vincent eindelijk terug was van vakantie en René (H5) kon invallen als coach. 

Na een uitermate spannende eerste set met setpunten over en weer (29-27) en een zinderende tweede set (25-13) stond Heren 3 even goed met 2-0 voor. Jasper had de schade beperkt weten te houden op de voor hem onwennige positie als middenspeler en Berends ervaring als setter was in volle glorie te bewonderen. Toch kwamen er veel fouten in het spel in de derde set, die redelijk gemakkelijk naar de tegenstander ging (16-25). Na een solide vierde set met Daan als middenspeler (25-19) kon Heren 3 dan toch proosten op de eerste overwinning van het seizoen! 

Allen bedankt voor het delen van de leuke wedstrijdverslagen. Elke week zijn we op zoek naar wedstrijdverslagen! Stuur deze naar redactie@sovicos.nl