Naam: Yvonne Nieuwmans
Bijnaam: mij niet bekend
Geboorteplaats: Den Haag
Omschrijf jezelf in 3 woorden: Verenigingsmens, buitenmens, regelneef op de achtergrond
Team: Dames 3

Hoelang speel je al volleybal? en hoelang bij Sovicos? 

In 1975 ben ik als mini begonnen bij SVC en heb tot 1989 daar gespeeld. Vervolgens in Parma (Italië) gebald (1989-91), daarna teruggekeerd naar SVC/Sovicos, door naar Inter Rijswijk en toen weer terug; daarna VIF Hilversum, CITO Zeist en VV Harderwijk. Daarna weer terug in de Haagse regio (Inter Rijswijk, Visade) en uiteindelijk sinds ca. 2006 weer bij Sovicos.

Ben je trainer/coach of allebei – en hoelang al? 

Vanaf mijn achttiende (heel lang geleden dus) al training gegeven aan jeugd bij verschillende verenigingen. De laatste 15 jaar vooral trainer/coach van seniorenteams (dames en heren) en nu ook zitvolleybal.

Welk team train/coach je?

Dames 4

Wat vind je het leukste aan trainer/coach zijn? 

Lekker actief met een team bezig zijn en proberen zowel de individuele spelers (M/V) als het gehele team beter te laten spelen. Het leukste is om tijdens een wedstrijd het als coach voor elkaar te krijgen dat de tegenstander niet de “zwakke plekken” van ons team weet te achterhalen!

Wat vind je het lastigst aan trainer/coach zijn? 

Training geven na of voor je eigen training. Dat vind ik toch wel wat vermoeiend! (de leeftijd zullen we maar zeggen)

Waar ben jij het meest trots op? 

Als ik het voor elkaar krijg dat mensen, die van nature misschien niet helemaal in de wieg gelegd zijn voor volleybal, toch met veel plezier dit spelletje spelen en ook vooruitgang boeken.

Wat is de beste les die je hebt geleerd door het maken van een fout? 

Één fout maar???!!! Goed kijken wat er toch nog goed ging (bijna niets is helemaal fout) en hoe we als team (spelers en coach) onszelf beter kunnen maken. Kortom mijn motto is: wees niet bang om fouten te maken, geniet van de dingen die goed gaan en probeer telkens de lat weer een beetje hoger te leggen…. Ofwel speel met plezier en lef!

Wat is een eigenschap die men nog niet van jou kent? 

Heel af en toe het heel fijn vinden om even lekker lui te zijn en niets anders te doen dan hooguit een boek lezen. Deze momenten duren overigens nooit heel lang!

Wat is het avontuurlijkste dat je ooit hebt gedaan? 

Op mijn vierde onder de buik van een huurpony gehangen, terwijl mijn vader dat beestje niet meer helemaal onder controle had!

Heb je nog tips voor andere trainers/coaches? 

Wees gul met complimentjes, maar wees ook eerlijk als dingen niet goed gaan.