Speciaal voor potentiele leden hebben we onderstaande opgesteld om een aantal zaken duidelijk op een rijtje te zetten.

Zoals bij elke vereniging zijn er een aantal huis- en spelregels waarmee wij gezamenlijk de schouders onder een gemeenschappelijk doel zetten, namelijk het elkaar zo prettig mogelijk maken de sport te beoefenen.

Vrijblijvend meetrainen

Vul het JOIN formulier in. Vervolgens zal de TC / JeugdTC contact opnemen om je uit te nodigen voor een 3-tal vrijblijvende trainingsessies. N.a.v. de informatie en de gevolgde trainingsessies zal de TC / JeugdTC met een voorstel komen qua teamindeling.

Instuiven en kennismaken

Elk seizoen begint rond medio augustus met een zogenoemde instuif training. Een goede gelegenheid voor nieuwe leden om kennis te maken met de vereniging en met elkaar, en voor de technische commissie om de personen achter de e-mail te ontmoeten.

De daarop volgende weken worden de trainingen gebruikt om een beter beeld te krijgen welke spelers en speelsters het beste in de beschikbare teams passen.
Hierbij wordt niet alleen gekeken naar individueel niveau maar ook naar de samenstelling en eventuele doelstelling van de beoogde teams.

Lid worden

Als je hebt besloten om lid te willen worden, moet je het volledig ingevulde en ondertekende inschrijfformulier + pasfoto opsturen naar de ledenadministratie (ledenadmin@sovicos.nl).

Tegen deze tijd hebben we vast een leuk team voor je gevonden om dit seizoen mee te trainen en eventueel wedstrijden te spelen. Informatie over inschrijven is terug te vinden op onze website (aanmelden)

Trainen

Afhankelijk van het team waarbij je wordt ingedeeld zul je gaan trainen op een van de twee trainingslocaties (Sportcampus Zuiderpark op maandag of de Steenwijklaan op woensdag).

Communicatie over het trainingsrooster vindt over het algemeen plaats via een centraal email adres aan het team waar je deel van uit gaat maken en via onze website (trainingen).

Om alles netjes te laten verlopen is het verder belangrijk tijdig te laten weten bij de aanvoerder van het team of de trainer wanneer je bijvoorbeeld verhinderd bent voor de training.

Wedstrijden

De eerste competitiewedstrijden beginnen vaak in de 3e week van september. Alle thuiswedstrijden vinden plaats in onze thuishal aan de Steenwijklaan. Daar worden per wedstrijdavond, verdeeld over 4 velden, 8 wedstrijden gespeeld. Ook hier is het belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is zodat we gezamenlijk de avond in goede banen leiden.

Voor die tijd is het handig om over een wedstrijdshirt te beschikken. 
De Sovicos wedstrijdshirts worden gemaakt door Blue Sport & Workwear en kunnen online besteld worden bij http://shop.bluesportenworkwear.nl/sovicos/ De ledenadministratie zal een rugnummer vrij geven, daarna kan je pas het shirt bestellen

De ledenadministratie zal ook een spelerskaart voor je aanvragen.

We proberen net als ieder seizoen weer voor ieder team een coach te regelen. De gang van zaken rondom de wedstrijd zal mede door de aanvoerder en de coach (en de scheidsrechter) worden geregeld.

Voor de uitwedstrijden ga je met je team op pad. Over het algemeen is dit binnen de regio/provincie. Teams uit Den Haag, Leiden, Delft en het Westland vormen meestal de tegenstander.

Het is gebruikelijk om met je team af te spreken hoe je naar de uitwedstrijd wilt reizen. Carpoolen is heel gebruikelijk. Hoe dan ook, je wordt op tijd in een sporthal verwacht om een wedstrijd te spelen.

Later in het seizoen word ook van je verwacht dat je een spelregel toets doet. Dat klinkt misschien heel spannend/formeel, maar het is best handig gebleken als je de volleybalspelregels kent. Ook om die reden hebben we dit verplicht gesteld.

Verenigingsactiviteiten

Als team ben je gemiddeld zo’n 2x per week actief. Er wordt getraind en er worden wedstrijden gespeeld. Dit gaat niet helemaal vanzelf.

Je zult merken dat andere leden druk in de weer zijn met: trainingen geven, zaaldienst, wedstrijden coachen, tellen of fluiten, bardienst draaien en feesten organiseren. Hier geldt dan ook “Vele handen maken licht werk”. Als team zul je van tijd tot tijd 1 of meerdere taken toebedeeld krijgen. Je kunt zelf binnen je team (meestal via de aanvoerder) afspraken maken over de verdeling van de aan jouw team toebedeelde taken. Vaak zullen deze extra activiteiten op een “thuisavond” plaats vinden zodat er niet onnodig heen en weer gerend/gereisd hoeft te worden.

Hopelijk zijn de grote lijnen ten aanzien van het aankomende volleybalseizoen nu duidelijk, Mocht je nog vragen hebben; je teamgenoten, aanvoerder of contactpersoon van de technische commissie kan je vast verder helpen. Verder biedt onze website natuurlijk meer informatie over deze onderwerpen.

We wensen je veel volleybalplezier!