This post is also available in: Engels

Speciaal voor potentiële nieuwe leden hebben we onderstaande opgesteld om een aantal zaken helder en duidelijk op een rijtje te zetten.

Zoals bij elke vereniging zijn er een aantal huis- en spelregels waarmee wij gezamenlijk de schouders onder een gemeenschappelijk doel zetten, namelijk het elkaar zo prettig mogelijk maken de sport te beoefenen.

Vrijblijvend twee keer meetrainen

Vul het JOIN formulier in om je aan te melden voor twee try-out trainingen. Vervolgens zal de Technische Commissie of JeugdTC contact opnemen om je uit te nodigen voor de eerste van twee gratis try-out trainingen. N.a.v. de informatie en de gevolgde trainingssessies zal de Technische Commissie of JeugdTC met een voorstel komen qua teamindeling.

Instuiven en kennismaken

Elk seizoen begint al medio half augustus met een zogenoemde instuif training (beachvolleybal uitgezonderd). Een goede gelegenheid voor nieuwe leden om kennis te maken met de vereniging en met elkaar, en voor de technische commissie om de personen achter de e-mail te ontmoeten.

De daaropvolgende weken worden de trainingen gebruikt om een beter beeld te krijgen welke spelers en speelsters het beste in de beschikbare teams passen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar individueel niveau maar ook naar de samenstelling en eventuele doelstelling van de beoogde teams.

Lid worden van Sovicos

Na twee proeftrainingen kan je, als je hebt besloten lid te worden van Sovicos, het digitale inschrijvingsformulier invullen. De URL-link naar het inschrijfformulier ontvang je van de TC. Dit formulier dien je volledig in te vullen. Vervolgens ontvang je in je mailbox een PDF-bestand met jouw ingevulde gegevens. Deze dien je dubbelzijdig te printen, te ondertekenen en in te leveren bij de Technische Commissie of Jeugd TC. Alleen het digitaal invullen is dus niet voldoende.

LET OP! Een lidmaatschap bij Sovicos is voor onbepaalde tijd; dit geldt voor minimaal het hele seizoen en loopt automatisch door in het volgende seizoen. Uiterste opzegdatum is 1 juni en kan alleen via ledenadmin@sovicos.nl

Trainingen

Afhankelijk van het team waarbij je wordt ingedeeld zul je gaan trainen op een van de twee trainingslocaties: op maandag vinden de zaalvolleybaltrainingen plaats in Sportcampus Zuiderpark. Op dinsdag vinden de beachvolleybaltrainingen plaats in Sportcampus Zuiderpark. Op woensdag vinden de zaalvolleybaltrainingen plaats in Sporthal Steenwijklaan. De zaalvolleybaltrainingen voor CMV en Jeugd ABC vindt plaats op maandagavond.

Communicatie over het trainingsrooster vindt over het algemeen plaats via een centraal email adres aan het team waar je deel van uit gaat maken, en via onze website (trainingen).

Om alles netjes te laten verlopen is het verder belangrijk tijdig aan te geven bij de aanvoerder van jouw team of jouw trainer wanneer je bijvoorbeeld verhinderd bent voor de training.

Wedstrijden

Wanneer je ook competitie gaat spelen in de zaal, vinden de eerste competitiewedstrijden vaak al in de 3e week van september plaats. Alle thuiswedstrijden vinden plaats op onze hoofdlocatie aan de Steenwijklaan. Daar worden per wedstrijdavond, verdeeld over 4 velden, 8 wedstrijden gespeeld. Ook hier is het belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is zodat we gezamenlijk de avond in goede banen leiden.

Wedstrijden worden gespeeld in de Sovicos-wedstrijdshirts van Errea (= verplicht) in combinatie met een zwart broekje. Wanneer je jouw shirt wel besteld hebt, maar nog niet binnen hebt, dan is het toegestaan om tijdelijk in een zwart shirt (voorzien van een rugnummer) te spelen. De Sovicos wedstrijdshirts (en andere sportartikelen) kunnen online besteld worden via de webshop. De ledenadministratie zal je, na ontvangst van het inschrijfformulier, een rugnummer geven. Pas daarna kan je het shirt bestellen. Iedere woensdag en vrijdag kunnen er shirts worden gepast in Sporthal Steenwijklaan. Meld je hiervoor bij een (Jeugd)TC-lid.

CMV toernooien

Voor de allerkleinsten (7 t/m 12 jaar) worden er maandelijkse toernooien in een sporthal in de regio georganiseerd door de Nevobo. Op de website van CMV Haaglanden is te vinden op welke zaterdagen in welke sporthallen de toernooien plaatsvinden. Deelname aan de toernooien zit bij de contributie inbegrepen. Ook voor deze leeftijdscategorie zijn wedstrijdshirts beschikbaar in de webshop.

Begeleiding

We proberen net als ieder seizoen weer voor ieder team een trainer/coach te regelen. Bij jeugdteams mogen ook ouders/familieleden fungeren als coach tijdens een wedstrijd. De gang van zaken rondom de wedstrijd zal mede door de aanvoerder en de coach (en de scheidsrechter) worden geregeld.

Voor de uitwedstrijden ga je met je team op pad. Over het algemeen is dit binnen de regio/provincie. Teams uit Den Haag, Leiden, Delft en het Westland vormen meestal de tegenstander. Het is gebruikelijk om met je team af te spreken hoe je naar de uitwedstrijd wilt reizen. Carpoolen is heel gebruikelijk. Hoe dan ook, je wordt op tijd in een sporthal verwacht om een wedstrijd te spelen. Van ouders van jeugdspelers wordt verwacht dat zij beschikbaar zijn om hen naar een uitwedstrijd te brengen.

Verplichte spelregeltoets voor leden van 18 jaar en ouder

Binnen de eerste drie maanden van het seizoen wordt van volwassen leden ook verwacht dat je de spelregeltoets doet zodat je enkele keren per seizoen ook een wedstrijd kunt fluiten. Dat klinkt misschien heel spannend/formeel, maar het is best handig gebleken als je de volleybalspelregels kent. Ook om die reden hebben we dit verplicht gesteld voor alle leden vanaf 18 jaar. Meer informatie over deze spelregeltoets is hier te vinden (Iedereen is scheidsrechter).

Verenigingsactiviteiten

Als team ben je gemiddeld zo’n 2x per week actief. Er wordt getraind en er worden wedstrijden gespeeld. Dit gaat niet helemaal vanzelf.

Je zult merken dat andere leden druk in de weer zijn met: trainingen geven, zaaldienst draaien, wedstrijden coachen, tellen of fluiten, bardienst draaien, feesten organiseren, etc. Hier geldt dan ook “Vele handen maken licht werk”. Als team zul je van tijd tot tijd 1 of meerdere taken toebedeeld krijgen (beachvolleybal teams uitgezonderd). Je kunt zelf binnen je team (meestal via de aanvoerder) afspraken maken over de verdeling van de aan jouw team toebedeelde taken. Vaak zullen deze extra activiteiten vóór of ná een thuiswedstrijd op vrijdag plaatsvinden zodat er niet onnodig heen en weer gerend/gereisd hoeft te worden.

Jeugdteams krijgen met name telbeurten bij hun eigen wedstrijden toegewezen. Deze telbeurten worden door ouders van jeugdleden uitgevoerd tijdens thuiswedstrijden in Sporthal Steenwijklaan op vrijdagavond.

Hopelijk zijn de grote lijnen ten aanzien van het aankomende volleybalseizoen nu duidelijk, Mocht je nog vragen hebben; je teamgenoten, aanvoerder of contactpersoon van de technische commissie kunnen je vast verder helpen. Verder biedt onze website natuurlijk meer informatie over deze onderwerpen of stuur een berichtje naar informatie@sovicos.nl.

We wensen je veel volleybalplezier!