Speciaal voor potentiële nieuwe leden hebben we onderstaande opgesteld om een aantal zaken helder en duidelijk op een rijtje te zetten.

Zoals bij elke vereniging zijn er een aantal huis- en spelregels waarmee wij gezamenlijk de schouders onder een gemeenschappelijk doel zetten, namelijk het elkaar zo prettig mogelijk maken de sport te beoefenen.

Vrijblijvend meetrainen

Vul het JOIN formulier in. Vervolgens zal de Technische Commissie of JeugdTC contact opnemen om je uit te nodigen voor een 3-tal vrijblijvende trainingssessies. N.a.v. de informatie en de gevolgde trainingssessies zal de Technische Commissie of JeugdTC met een voorstel komen qua teamindeling.

Instuiven en kennismaken

Elk seizoen begint al medio half augustus met een zogenoemde instuif training (beach- en zitvolleybal uitgezonderd). Een goede gelegenheid voor nieuwe leden om kennis te maken met de vereniging en met elkaar, en voor de technische commissie om de personen achter de e-mail te ontmoeten.

De daaropvolgende weken worden de trainingen gebruikt om een beter beeld te krijgen welke spelers en speelsters het beste in de beschikbare teams passen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar individueel niveau maar ook naar de samenstelling en eventuele doelstelling van de beoogde teams.

Lid worden

Na drie proeftrainingen ontvang je van de TC het aanmeldingsformulier. Als je hebt besloten om lid te willen worden, dien je het volledig ingevulde en ondertekende inschrijfformulier (+ pasfoto als je ook competitie gaat spelen) op te sturen naar de ledenadministratie (ledenadmin@sovicos.nl).

Tegen deze tijd hebben we vast een leuk team voor je gevonden om dit seizoen mee te trainen en eventueel wedstrijden te spelen. Informatie over inschrijven is terug te vinden op onze website (aanmelden)

Trainingen

Afhankelijk van het team waarbij je wordt ingedeeld zul je gaan trainen op een van de twee trainingslocaties: op maandag vinden de zaal- en zitvolleybaltrainingen plaats in Sportcampus Zuiderpark. Op dinsdag vinden de beachvolleybaltrainingen plaats in Sportcampus Zuiderpark. Op woensdag vinden de zaaltrainingen plaats in Sporthal Steenwijklaan.

Communicatie over het trainingsrooster vindt over het algemeen plaats via een centraal email adres aan het team waar je deel van uit gaat maken, en via onze website (trainingen).

Om alles netjes te laten verlopen is het verder belangrijk tijdig te laten weten bij de aanvoerder van het team of de trainer wanneer je bijvoorbeeld verhinderd bent voor de training.

Wedstrijden

Wanneer je ook competitie gaat spelen in de zaal, vinden de eerste competitiewedstrijden vaak al in de 3e week van september plaats. Alle thuiswedstrijden vinden plaats op onze hoofdlocatie aan de Steenwijklaan. Daar worden per wedstrijdavond, verdeeld over 4 velden, 8 wedstrijden gespeeld. Ook hier is het belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is zodat we gezamenlijk de avond in goede banen leiden.

Voor die tijd is het handig om over een wedstrijdshirt te beschikken. 
De Sovicos wedstrijdshirts worden gemaakt door …………………. en kunnen online besteld worden bij …………………………. De ledenadministratie zal je, na ontvangst van het inschrijfformulier, een rugnummer geven. Pas daarna kan je het shirt bestellen. In het begin van het seizoen worden er vaak ook pasavonden georganiseerd.

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een wedstrijdshirt te bestellen. Zodra de nieuwe webshop live is, werken we deze pagina bij.

De ledenadministratie zal ook een spelerskaart voor je aanvragen, mits zij een pasfoto van je hebben ontvangen.

Begeleiding

We proberen net als ieder seizoen weer voor ieder team een trainer/coach te regelen. De gang van zaken rondom de wedstrijd zal mede door de aanvoerder en de coach (en de scheidsrechter) worden geregeld.

Voor de uitwedstrijden ga je met je team op pad. Over het algemeen is dit binnen de regio/provincie. Teams uit Den Haag, Leiden, Delft en het Westland vormen meestal de tegenstander. Het is gebruikelijk om met je team af te spreken hoe je naar de uitwedstrijd wilt reizen. Carpoolen is heel gebruikelijk. Hoe dan ook, je wordt op tijd in een sporthal verwacht om een wedstrijd te spelen.

Later in het seizoen wordt van volwassen leden ook verwacht dat je de spelregeltoets doet zodat je enkele keren per seizoen ook een wedstrijd kunt fluiten. Dat klinkt misschien heel spannend/formeel, maar het is best handig gebleken als je de volleybalspelregels kent. Ook om die reden hebben we dit verplicht gesteld voor alle leden vanaf 18 jaar. Meer informatie over deze spelregeltoets is hier te vinden (Iedereen is scheidsrechter).

Verenigingsactiviteiten

Als team ben je gemiddeld zo’n 2x per week actief. Er wordt getraind en er worden wedstrijden gespeeld. Dit gaat niet helemaal vanzelf.

Je zult merken dat andere leden druk in de weer zijn met: trainingen geven, zaaldienst draaien, wedstrijden coachen, tellen of fluiten, bardienst draaien, feesten organiseren, etc. Hier geldt dan ook “Vele handen maken licht werk”. Als team zul je van tijd tot tijd 1 of meerdere taken toebedeeld krijgen (beach- en zitvolleybalteams uitgezonderd). Je kunt zelf binnen je team (meestal via de aanvoerder) afspraken maken over de verdeling van de aan jouw team toebedeelde taken. Vaak zullen deze extra activiteiten vóór of ná een thuiswedstrijd op vrijdag plaatsvinden zodat er niet onnodig heen en weer gerend/gereisd hoeft te worden.

Hopelijk zijn de grote lijnen ten aanzien van het aankomende volleybalseizoen nu duidelijk, Mocht je nog vragen hebben; je teamgenoten, aanvoerder of contactpersoon van de technische commissie kunnen je vast verder helpen. Verder biedt onze website natuurlijk meer informatie over deze onderwerpen of stuur een berichtje naar informatie@sovicos.nl

We wensen je veel volleybalplezier!