Een Winderig Avontuur op het Strand

Wat is er nu beter dan een dagje strand en beachvolleybal? Dat moeten Brenda en ik gedacht hebben toen we vorige week op een avontuur trokken naar Scheveningen voor een beachvolleybaltoernooi. Maar de weergoden leken ons niet helemaal gunstig gezind, want het weer was behoorlijk onstuimig.

Desondanks trotseerden we de elementen en begonnen we aan de ochtendpoule. Een gewonnen wedstrijd en enkele spannende rally’s later, nodigde Rik ons uit voor een welverdiend bakkie koffie want het was inmiddels behoorlijk hard gaan regenen. En zeg nou zelf, wie wil er nou in de regen staan en kou vatten? Het was een verstandige keuze, want hoewel we niet de hele dag hebben gespeeld, hebben we toch een leuke tijd gehad en zijn we redelijk blessurevrij de dag doorgekomen.

Op naar Kijkduin!

Wederom kwam het met bakken uit de lucht deze ochtend. Een typische Hollandse zomer… Maar, we lieten ons niet ontmoedigen door Moeder Natuur! En zo begaven we ons gisteren naar het strand van Kijkduin, vastberaden om het weer te trotseren en wat meer wedstrijden te winnen dan de week ervoor.

Het begon wat vochtig en winderig, maar de zon brak uiteindelijk door en baadde het veld in warmte. Toch was de wind nog steeds een uitdaging, en we voelden ons af en toe bijna als echte windvangers terwijl we probeerden de bal onder controle te houden. Gelukkig werd onze bal niet helemaal teruggewaaid naar Scheveningen, hoewel het soms wel zo leek!

Niet ver van ons vandaan waren Niels en Matthijs bezig met hun eigen beachvolleybalavontuur. Ondanks de uitdagende omstandigheden wisten ze toch enkele geweldige potjes te spelen, hoewel de wind ook voor hen de lastigste tegenstander bleek te zijn.

De dag was een mix van winst en verlies, waarbij we enkele overwinningen vierden en soms onze meerdere moesten erkennen. Maar het draaide niet alleen om de scores, het ging om het plezier van het spel, toch?

En terwijl Brenda en ik ons klaar maken voor het indoor beachvolleybal zullen Matthijs en Niels volgende week nog een keertje op Kijkduin spelen. Kom ze vooral aanmoedigen!!

Wie weet wat de volgende keer voor ons in petto heeft – misschien een warm briesje of een zonsondergang die het zand in goudtinten hult. Wat het ook moge zijn, één ding is zeker: met een beetje wind in de haren en een bal in de hand, beleven we altijd een geweldige tijd op het strand!

Heb je zelf ook nog leuke beachvolleybalverhalen? Stuur ze op naar de redactie!