Stunten naar de vijf punten!

Dit wordt waarschijnlijk mijn meest beknopte wedstrijdverslag ooit. Niet omdat ik geen zin heb om elke set te analyseren, maar simpelweg omdat er niet veel te analyseren valt. We begonnen om half 7 met het opzetten van drie velden, er stonden heel wat taken op de planning voor vanavond, te beginnen met het vervullen van de zaaldienst.

Helaas moesten we het vandaag zonder Ilse doen (die geniet van het heerlijke weer in het buitenland) en Anna (die nog wat rust moet nemen vanwege haar blessure van de vorige wedstrijd). Ondanks de afwezigen betekende dit wel dat we zowaar een wisselspeler hadden, tot grote vreugde van coach Niels.

Om half 8 fluit scheidsrechter Jesper het startsein. En na drie punten hadden we al door dat dit niet de meest spectaculaire wedstrijd zou worden. Terwijl wij redelijk op stoom waren, gold dat niet voor Jupiter. Zij speelden met wat invallers en spelers met blessures, en dat was duidelijk merkbaar. We kwamen al snel op voorsprong, die nog sneller opliep. Met een paar sterke services liepen we steeds verder uit. Tijdens de time-out probeerde Niels de energie in ons aan te wakkeren, maar op het veld was weinig van die energie te bespeuren. We stonden rechtop en speelden nonchalant, of lagen op de grond zonder schijnbare reden. Ik had nog wel een leuke pancake die opgepikt werd, en we konden redelijk aanvallen, want van een tegenblok was geen sprake. Hoe dan ook, de eerste set was een eitje voor ons. 25-10 voor Sovicos.

Dan de tweede set. Ik kwam al snel aan service, en eigenlijk was dat de set. Vijftien keer op rij serveerde ik, en ik denk dat de bal slechts één keer terug onze kant op kwam. Daarna was het de beurt aan Lili, die acht keer op rij serveerde, en dat was dat. De set eindigde met 25-7 in ons voordeel. Volgens Lili duurde de set welgeteld 8 minuten.

In de derde en vierde set overheerste de nonchalance, waardoor we zelfs een paar punten achter kwamen te staan. De services gingen vaker mis, twee keer zelfs onder het net door. Ik stond aan de zijlijn, dus… vul zelf maar in 😉 Nee hoor, grapje. We wonnen de derde en vierde set wederom zonder al te veel moeite. We maakten weliswaar veel fouten, maar die werden in deze wedstrijd niet afgestraft. De volgende ontmoeting met Jupiter wordt waarschijnlijk wat spannender en leuker, denk ik.

Maar goed, we hebben voor het eerst met 4-0 gewonnen, en dat voelt goed. We waren mooi om kwart voor 9 klaar met de wedstrijd. Helaas konden we niet gezamenlijk proosten op de overwinning, want Dames 2 verspreidde zich over verschillende taken, van bardienst tot fluiten, tellen en zelfs het coachen van Heren 1. Wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Volgende week onze laatste wedstrijd van 2023 in Delft tegen Punch. Ik kijk ernaar uit!