De vijf favorieten van… Anne

Het begon allemaal met een gesprek tussen Anne en mij. We hadden het over het typisch Nederlandse weer (lees: regen) en besloten toen dat we elkaar zonnige foto’s zouden sturen om het grijze weer te trotseren. In deze uitwisseling ontdekte ik Annes liefde voor de zon, maar ook zijn onmiskenbare passie voor fietsen naast zijn fanatieke beachvolleybalactiviteiten. En ik wilde eigenlijk wel meer weten, dus vroeg ik naar zijn vijf favorieten!

Laten we beginnen met zijn uiteenlopende muzieksmaak. Van de krachtige klanken van Rammstein tot de tijdloze hits van Guns ‘n Roses, hij kan moeiteloos 25 verschillende bands en artiesten opsommen die hij bewondert. Toch heeft hij een voorliefde voor Rock/Indie, een genre waar ook ik van hou.

Maar Anne is niet alleen een man van melodieën; zijn hart ligt ook bij lekker eten. Niets brengt een bredere glimlach op zijn gezicht als een dampend bord pasta, het liefst overgoten met zijn zelfgemaakte bolognesesaus. What else? Een bordspel en goed biertje erbij! Dus we verwachten Anne natuurlijk wel op ‘Sovicos’ Gamenight’. Hou je ook van bordspelletjes? Daag Anne uit. Misschien wil je ‘Architecten van het westelijk koninkrijk’ overslaan want dat is zijn favoriete spelletje. 

Naast een fervent bordspeler te zijn, waagt Anne zich ook graag in de diepten van de zee. Als ervaren duikinstructeur in exotische oorden zoals Australië en Fiji, en ook hier in Nederland, heeft hij talloze duikavonturen beleefd. Als je ooit van plan bent te duiken en advies nodig hebt, hoef je alleen maar Anne om tips te vragen. Hij deelt graag zijn kennis en enthousiasme voor de onderwaterwereld.

En toen hadden we het dus even over zijn tijd in Australië en Fiji. In eerst genoemde land heeft hij zo’n 20 maanden gewoond. “Beetje surfen, duiken, bananen plukken. Lekker in een busje leven en rondreizen”, dat klinkt voor mij als het leven. Heerlijk, de vrijheid! Daarna leefde hij nog een half jaar op de heerlijke bestemming Fiji. Jaloers? Ik wel.

Dus terwijl ik uitkijk naar een gezellige avond met pasta, bolognesesaus en misschien een fanatiek bordspel (al kan ik niet tegen mijn verlies, dus moedig ik wel aan), hoop ik dat jij ook van bordspellen houdt. Op 16 februari 2024 staat er een buitengewoon leuke avond gepland, en wie weet, misschien daag je Anne wel uit voor een spannend potje ‘Architecten van het westelijk koninkrijk’. Tot dan!

Bedankt Anne voor het delen van jouw favorieten. Zeker een aantal onderwerpen waar ik nog meer over wil weten, dan wel onder het genot van een lekker biertje met Rammstein op de achtergrond.

Deel ook jouw vijf favorieten en stuur de redactie een mail!