BlackLight Madness: Het Neon Volleybal Spektakel van Sovicos

Op vrijdag 5 januari zette Sovicos de toon voor het jaar met het jaarlijkse BlackLight Toernooi, waardoor de nieuwjaarsduik tam leek in vergelijking. De sporthal onderging een verbluffende transformatie, met vrijwilligers die neonwonderen op de muren creëerden, aangevuld met de verrassing van barra en loempia’s van Firoz (bedankt!). Meer dan 65 leden stroomden rond 19:00 uur binnen, klaar om het neon-spektakel te beginnen.

Na een korte uitleg van de Activiteitencommissie (AC) en teamindeling was het tijd om de velden te betreden. Licht uit, blacklights aan – de sporthal kwam tot leven met een levendige weergave van neonkleuren. DJ Vinnie pompte de beats op, en dankzij Martijn hadden we een coole laser om de sfeer te versterken. Het redactieteam was aanwezig om de momenten vast te leggen, ze te delen op sociale media en nu hier op de website.

De wedstrijden volgden de regels van campingvolleybal: onderhands serveren, mannen mogen niet springen en gewoon lekker doordraaien. Team 8, het team waar ik in speelde, had even tijd nodig om op gang te komen in de eerste twee wedstrijden, maar al snel waren we als een stoomtrein. Een paar ballen werden zelfs succesvol van de grond gedoken. Gelach vulde de sporthal en herinnerde iedereen eraan dat plezier het uiteindelijke doel was. Hoewel sommigen net zo fanatiek bleven als in een competitiewedstrijd (ik noem geen namen), was het mooi om te zien dat iedereen ervan genoot.

Een pauze volgde, met champagne en oliebollen. Vincent L. hield, namens het bestuur, een korte toespraak en uitte de hoop op een gezellige tweede helft van het seizoen. Hij bedankte de vrijwilligers voor het opbouwen van het toernooi en de AC voor de vlekkeloze organisatie. Vincent benadrukte dat dergelijke evenementen gedijen op vrijwilligers, en Sovicos heeft er zeker meer nodig. Dus, wil je wat terugdoen? Nu is je kans. Proost!

De tweede ronde, die net zo snel voorbij was als de eerste (we spelen tenslotte op tijd), behield hetzelfde niveau van plezier. Matthijs vervulde de rol van een ‘vliegende keep’, naadloos overstappend van zijn redactiewerk naar het optellen van scores en het draaien van een bardienst. De teams, een heerlijke mix van beach- en zaalvolleyballers van verschillende niveaus, voegden een vleugje chaos toe, perfect in lijn met de geest van het toernooi.

Tijd voor nog een pauze. De scores werden opgeteld, en de AC herschikte de teams voor de volgende ronde. Sommigen leken immuun voor de behoefte aan rust, want de velden waren net zo levendig tijdens de pauzes als tijdens de speelrondes. Het toernooi bood een uitstekende gelegenheid voor mensen om contact te maken, nieuwe vriendschappen te sluiten binnen en buiten de vereniging.

Fast Forward naar de laatste ronde… Het ging om de eerste tot en met de vierde plek. Team 8 tegen team 7 voor plek 1 en 2. Dat zou een spannend potje moeten worden, zou je denken, maar dat viel een beetje tegen. Team 8 kwam al heel snel op ruime voorsprong. Had team 7 te veel oliebollen op? Of was het toch dat extra glaasje champagne? Het was misschien geen zinderende finale, maar sommige mensen acteerden alsof hun leven ervan afhing. Wat de lol overigens niet verminderde.

En dan is het echt tijd om de lichten weer aan te doen. Altijd zo’n moment alsof het het einde van een feest is en je al die dansende mensen voor het eerst ziet. Met z’n allen haalden we de tape van de muren en de grond, de netten werden opgeruimd, de lampen ontdaan van hun verduistering. De DJ-booth werd opgeruimd, en daarna verzamelden we in de kleine kantine voor de prijsuitreiking.

Brons voor team 2, Zilver voor team 7, en hoe kon het ook anders… Ze wisten alle wedstrijden te winnen… Goud voor team 8.

Er werd nog lang nageborreld en zelfs nog even beerpong gespeeld.

Het was weer een feestje waar vast nog lang over nagepraat gaat worden. Wij delen hier in ieder geval even de foto’s voor wie niet van lezen houdt 😉

Maar, we sluiten graag af met een GROOT bedankje aan:

  • De organisatie van het BlackLight Toernooi
  • Alle vrijwilligers: van opbouw tot bardienst
  • Vincent voor het zijn van DJ
  • Martijn voor de toffe laser
  • Matthijs voor het zijn van vliegende keep
  • Firoz voor de lekkere hapjes
  • De redactie voor de reportage
  • Het bestuur voor het mogelijk maken van dit toffe toernooi.

Foto’s van het toernooi zijn hier te vinden.