Op avontuur met H4 naar de sleutelstad; Leiden

Het is vrijdagavond 15 december 2023 als we uit in Leiden spelen tegen GGV.

Wat mij als eerst opviel binnen is dat het gebouw echt prachtig is! Na een rondje te hebben gelopen op de begane grond kwamen we erachter dat we nog even een trappetje op moesten om ons vervolgens te kunnen omkleden e.d.

We traden de hal binnen en zagen een mooie vloer, zelf moest ik even goed kijken welk lijntje nou precies het volleybalveld tekende. Naarmate de velden opgezet werden, werd het steeds duidelijker!

In de eerste set zaten we er op zich wel lekker in! Terwijl de tegenstander echt bizar veel individuele fouten maakte, kwamen onze passes redelijk goed aan en werden er tot op zekere hoogte goede punten gescoord. Deze set eindigde in ons voordeel met 13-25 en pakten daarmee een 1-0 voorsprong.

De tweede set is een gevalletje “copy – paste” van de vorige set! We eindigde deze set weer met winst… en een beetje beter zelfs! We wisten de tweede set namelijk te winnen met maar liefst 9-25. Een comfortabele 2-0 voorsprong.

Op naar set 3. Zitten we ineens alweer op de helft van de wedstrijd! Ik weet even niet wat er gebeurde maar we hadden in no-time een achterstand van jewelste… Communicatie leek even niet meer belangrijk te zijn en we maakten veel eigen fouten. We kwamen goed terug maar het mocht helaas niet meer baten. Het verschil was helaas al te groot om een comeback in te zetten en zo verloren we de derde set met 25-21. Geeft niet, we hebben nog steeds een 2-1 voorsprong.

Op naar set 4 waarin we het dan maar zelf moeten afmaken. Waar de tegenstander zichtbaar genoot van hun winst in de 3e set, waren wij deze set vooral bezig met onszelf. We wisten goede punten te scoren, maar op cruciale momenten kregen we het punt niet van de scheidsrechter. Dit zorgde voor frustraties, wat erg jammer was. We wisten onszelf niet meer te herpakken en verloren de set met 25-12. 2-2 dus en geen voorsprong meer.

Nog lichtelijk gefrusteerd over de vierde set stonden we alweer op het veld voor de allesbeslissende vijfde set. Gelukkig werden we op tijd wakker geschud, want we pakten weer het voortouw en zetten GGV stevig onder druk met ons spel. Beter laat dan nooit zullen we dan maar zeggen! De passes kwamen goed aan, de aanvallen werden meer dan prima afgemaakt. En wat we zeker niet mogen vergeten is onze Türker die naast een paar mooie aanvallende punten, ook een paar hele mooie aces gemaakt heeft in deze laatste set. We winnen de 5e set dan ook uiteindelijk met een prima 9-15 en zegevieren met 3-2!

Een bittere nasmaak van de 4e set, maar we weten wederom weer te winnen! Dit was ook meteen de laatste wedstrijd voor ons van dit kalenderjaar. In het nieuwe jaar gaan we (hopelijk) weer vrolijk verder met winnen. We wensen jullie alle bij deze alvast hele fijne feestdagen!