Indoor Beachvolleybalavontuur: Zand, Zweet en Vooral Veel Lol!

Eindelijk! Na een zomer van beachvolleybal in de winderige buitenlucht was het nu tijd voor het welbekende en superleuke Sovicos Indoor Beachtoernooi. De zaal lonkte en bijna 25 enthousiaste volleyballers stonden klaar voor wat een dag vol sportieve avonturen beloofde te worden.

Daar gingen we dan, met zes velden, sommigen al ervaren op het zand, anderen wat onwennig. Het was zwaar, dat stond vast. Maar dat zou de pret zeker niet drukken.

Over de bal duiken

Na het openingswoordje van Floris en het verdelen van spelers over de velden, trokken we willekeurig kaartjes om te bepalen wie tegen wie de strijd aan zouden gaan. Mijn dag begon met Anouk Vos als partner. Een makkie, zou je denken, omdat we beiden in Dames 2 spelen. Maar soms, heel soms, lijkt inspelen toch een goed idee. Onze tegenstanders, Vincent Lugtenburg en Firoz, leken vastbesloten om het net te laten trillen van hun krachtige slagen. Wij daarentegen… nou ja, we doken steevast over de bal, knuffelden het net iets te vaak, en onze geplaatste ballen vonden vaker de tribune dan het veld. Maar, ondanks onze flinke achterstand, vochten we terug. De eindstand ben ik vergeten, maar met opgeheven hoofd degradeerden we naar veld 3.

Teamgenootjes tegen teamgenootjes

Een korte pauze van 5 minuten voordat de kaartjes opnieuw geschud werden. Dit keer vormde ik een team met Fransie tegen mijn zaalvolleybalteamgenoten Anouk Mateman en Anouk Vos. Fransie is mijn beachvolleybalmaatje op dinsdag, dus dit moest een eitje zijn, toch? En zo leek het ook even. Met een fantastische serviceserie van ons beiden liepen we snel uit. Maar Anouk Vos zette een mooie aanval neer, en het tij keerde. Fransie en ik, een tikkeltje te fanatiek misschien, lieten dat niet zomaar gebeuren. En dus serveerde Fransie weer waardoor we wederom een mooie voorsprong creëerden. Met nog maar een paar minuten op de klok nam de spanning toe. Het ging gelijk op. 22-22, Anouk M scoorde en het stond 23-22. Maar een slim geplaatste bal van Fransie bracht ons weer gelijk, 23-23. De tijd was op. Een allerlaatste bal. Een goede service van mij, maar, helaas, ook een goede aanval van Anouk M. Met 24-23 verloren we deze zinderende wedstrijd.

Geïntimideerd door kreten

Op naar de volgende uitdaging. Deze keer betrad ik het veld met Anne. Dat beloofde wat! Onze yell bestond uit wat schreeuwgeluiden, in de hoop dat de tegenstander zich toch een beetje geïntimideerd zou voelen. Fransie en Stijn leken echter niet overtuigd. Dus probeerde Anne het met wat tennismoves. De bal vloog heen en weer en eerlijk gezegd kwam ik er weinig aan te pas. Maar ach, ik vond het stiekem wel best zo. Nee hoor, Anne en ik waren een goed team. Naast grappen maken, konden we ook nog aardig een balletje spelen. En dat deden we dan ook. Zo goed zelfs dat we al snel de leiding namen. Terwijl Stijn en Fransie de meest spectaculaire acties uitvoerden en wij soms verbijsterd aan de overkant stonden, leek het erop dat ik mijn eerste wedstrijd van de dag zou winnen. De laatste minuut brak aan en dit lieten we niet meer gaan. De precieze score weet ik niet meer, maar de extatische kreet van Anne zal ik niet snel vergeten.

De tel kwijtraken

Tijd voor een wat langere pauze, waarin Anne ons verraste met wat heerlijk fruit. Na 15 minuten begonnen we aan de volgende ronde. Ik begon opnieuw op veld 2. Deze keer was Firoz mijn partner en moesten we het opnemen tegen Floris en Sander. Maar deze diesel had wat moeite om op gang te komen. Al snel raakten we de tel kwijt. Nou ja, eigenlijk niet, maar de grote achterstand deed te veel pijn, dus we stopten maar gewoon met tellen. Firoz en ik bleken vandaag niet de beste match binnen de beachvolleyballijnen. Ik verwachtte harde aanvallen en positioneerde me dus lekker achterin het veld, maar onze tegenstanders hielden in. De combinatie van heen en weer rennen en een lichte hersenschudding zorgde ervoor dat mijn toernooi hier eindigde. Met een nederlaag waar ik nog vaak van zal horen ben ik bang.

Er werden nog twee wedstrijden gespeeld, waarvan ik er een vanaf de zijlijn bekeek. Vincent Lugtenburg en Martijn tegen Ivan en Vincent Sikkes. Een spannende wedstrijd waarin prachtige acties te zien waren, perfect geplaatste services het achterveld raakten en alle hoeken van het veld verdedigd werden, soms met wat acrobatische bewegingen. Uiteindelijk wonnen Ivan en Vincent Sikkes deze boeiende match.

Meld je aan voor het volgende toernooi

Om kwart voor 4 kwam er een einde aan het eerste indoor beachvolleybaltoernooi van het seizoen 2023-2024, en ondanks de wat lage opkomst was het een succes. Op 4 à 5 velden werd gestreden om elke bal, er werd flink gelachen, en ik heb prachtige acties gezien. Onder het genot van een biertje, thee en chocomel bespraken we in de kantine de dag nog even na. Op naar het volgende toernooi, dat op 11 november plaatsvindt. En je kunt je nu al aanmelden!! Doe dat via dit formulier.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom om als publiek de spelers aan te moedigen of als reporter foto’s te komen maken, en uiteindelijk een stukje te schrijven. Daar krijg je dan ook nog eens vijf SoviScore punten voor, een echte overwinning! Zien we je 11 november?

Milene 🏐📸