Dames 2 all set to give some serious contest

Een uitdagende week voor Dames 2! Na een zwaarbevochten zege tegen Inter Rijswijk Dames 5 op woensdag, stonden we vanavond tegenover de nummer 8, Servylo Dames 1. Gelukkig op vertrouwde bodem, in onze eigen thuishaven. De bekende hoge hal, de gele lijnen die het speelveld afbakenen, en natuurlijk de tribune vol supporters.

We hadden goede hoop dat het vanavond soepeler zou verlopen dan de vorige wedstrijd. En in de eerste set leek het inderdaad de goede kant op te gaan. Onze passes waren scherp, de sets precies goed, en de aanvallen vonden feilloos hun weg naar de grond. Een comfortabele voorsprong aan het einde van de set gaf ons vertrouwen, ondanks een lichte terugval. Eindstand: 25-18 voor ons.

De tweede set begonnen we sterk en bouwden al snel een ruime voorsprong op. Met slimme plaatsballetjes wisten we de zwakke plekken in de verdediging van Servylo te vinden. Onze servicereeksen bleven druk uitoefenen en zo trokken we de set overtuigend naar ons toe, met 25-14.

Ook in de derde set hadden we weinig moeite. Servylo kwam wat meer in hun spel, maar wij bleven gevarieerd aanvallen. Ondanks het luide geroezemoes van de volle tribune, bleven we gefocust en wonnen we de set met 25-17.

En toen… sloeg de twijfel toe. Was het de druk van de toeschouwende heren? Een moment van verslapping? Wat het ook was, we verloren onze greep op de wedstrijd. Onze verdediging leek verdwenen en de bal viel keer op keer op onze helft. Onze services en aanvallen vonden plotseling het net of belandden buiten de lijnen. We konden de situatie niet omdraaien en verloren de set met een teleurstellende 13-25.

Desondanks vierden we onze 3-1 overwinning met een bitterzoet gevoel, dat we wegspoelden met een welverdiend biertje en een potje volleybingo op de tribune, terwijl we Dames en Heren 1 aanmoedigden.

Volgende week vrijdag (19:30u) staat een revanchewedstrijd tegen Deo Dames 1 op het programma. Na onze spannende confrontatie op 9 februari j.l., waarbij er echt meer te halen viel, kunnen we alle aanmoediging gebruiken. Dus kom vooral!