Voedselbankactie: Samen voor Onze Gemeenschap

This post is also available in: Engels

Binnenkort zullen wij, samen met NOC*NSF en de NeVoBo, een voedselbankactie lanceren om onze gemeenschap te ondersteunen. Deze actie, gepland voor maart/april, zal ons de gelegenheid bieden om gezamenlijk een positieve impact te hebben op het leven van anderen in onze buurt.

Wat is een Voedselbank?

Een voedselbank is een vitale steunpilaar voor gemeenschappen over de hele wereld. Het is een non-profitorganisatie die voedsel inzamelt dat anders zou worden verspild en dit distribueert onder mensen in nood. In Nederland alleen al zijn er meer dan 170 voedselbanken actief, die samen jaarlijks miljoenen kilo’s voedsel verdelen onder mensen die het hard nodig hebben.

Waarom is de Voedselbank Belangrijk voor de wijken?

In de wijken Moerwijk en Morgenstond in Den Haag is de aanwezigheid van een voedselbank van onschatbare waarde. Deze wijken hebben te maken met uitdagingen op het gebied van armoede en sociale ongelijkheid. Volgens recente cijfers van de gemeente Den Haag leeft bijna een kwart van de huishoudens in deze wijken onder de armoedegrens. De voedselbank biedt een essentiële vorm van ondersteuning aan gezinnen die moeite hebben om voldoende voedsel op tafel te krijgen, en draagt bij aan het verlichten van de last van voedselonzekerheid.

Hoe Kunnen We Helpen?

Als volleybalvereniging willen we ons steentje bijdragen aan het welzijn van de buurt. Daarom zullen we binnenkort i.s.m. NOC*NSF een voedselbankactie lanceren waarbij we onze leden zullen vragen om houdbare producten in te zamelen. Door gezamenlijk te werken aan dit nobele doel, kunnen we een verschil maken in het leven van anderen en laten zien dat solidariteit en gemeenschapszin bij Sovicos hoog in het vaandel staan.

Binnenkort Meer Informatie

Houd onze website en sociale media in de gaten voor meer informatie over hoe je kunt deelnemen aan onze voedselbankactie en welke specifieke producten we zoeken. Samen kunnen we een positieve impact hebben en bijdragen aan een sterkere en hechtere gemeenschap in Moerwijk en Morgenstond.