Sovicos Dames 2 speelt zenuwslopende wedstrijd!

Met een biertje in de hand en de adrenaline nog nasmeulend, kan ik niet anders dan genieten van deze adembenemend spannende wedstrijd. Een confrontatie die ons tot het uiterste dreef, waar elke serve, elke smash, en elke redding ons hart sneller deed kloppen en onze adem deed stokken.

Het begon met een nerveuze spanning die zich door de zaal verspreidde. Zonder onze vaste libero Anouk Mateman en de afwezigheid van passer/loper Anouk Vos, stonden we voor een uitdaging. Maar met vastberadenheid en een coach die ons aanmoedigde tot het uiterste te gaan, betraden we het strijdveld tegen Volevo D7, de nummer 2 in de competitie.

Set 1: Een goed begin is het halve werk

Het fluitsignaal weerklonk en de wedstrijd barstte los. Het was alsof de tijd stilstond terwijl we elk punt najaagden met een tomeloze energie. Een overweldigende start gaf ons hoop, maar Volevo liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Met een verbetenheid die de lucht deed trillen, keerden ze terug van de rand van de afgrond en dwongen ze ons tot het uiterste. Het was geen moeilijke set maar we maakten het onszelf ook zeker niet makkelijk. Toch wisten we de eerste set met een mix van opluchting en zelfverzekerdheid binnen te halen, zij het met een minimaal verschil van 25-21.

Set 2: Digging deep to win

Daar gaan we dan, met energie voor 10 en een goed gevoel beginnen we de tweede set. Deze bracht nieuwe uitdagingen. De dames van Volevo leken te zijn opgewarmd. We krijgen de service pass niet onder controle. Maar, daar hebben we van geleerd. Dus, we schuiven en blijven schuiven en schuiven zoveel dat de tegenstander in de war raakt waardoor zij meer en meer service fouten maken. Ook hun verdediging is niet bestand tegen onze afwisselende aanvallen. Setter, Lotte weet het spel goed te verdelen en de aanvallers weten dat weer lekker af te wisselen met aanvallen rechtdoor, diagonaal en zo nu en dan een lekker prikballetje. Elk punt was een gevecht, waarbij we elkaar bleven aanmoedigen en onze vastberadenheid alleen maar toenam. Met wederom goede service reeksen slaagden we erin om de tweede set te winnen met 25-20.

Set 3: We’ve got serve-ival skills!

Maar de strijd was nog niet gestreden. Met een 2-0 voorsprong in setstanden en een publiek dat op het puntje van hun stoel zat, begonnen we aan de derde set. Wederom beginnen we met een achterstand, 7-2 zelfs. Kunnen we dat nog inhalen? Ik serveer. En voor we het weten staat het 9-7. Lekkâh! Vervolgens weten we onszelf te herpakken, we strijden voor elke bal.

Wat volgde was een epische strijd waarbij elke bal een slagveld was en elke punt een overwinning waard was. Met de adrenaline die door onze aderen pompte en onze harten die als kanonskogels bonkten, gaven we alles wat we hadden. We spelen 4-2 vandaag en coach Niels wisselt dus continue met de spelverdelers. Dat lijkt erg goed te werken. Geen chaos aan onze kant maar de tegenstander heeft er moeite mee. Toch maken we het onnodig spannend aan het einde van de set. We lijken de bal niet meer bij de tegenstander op de grond te kunnen krijgen. Gelukkig, zij ook niet bij ons. Na een slopende strijd die de grenzen van onze wilskracht op de proef stelde, sleepten we de derde set binnen met een ongelooflijke score van 29-27.

Set 4: Setting up for succes; let’s ace this game!

Maar de vierde set was nog in het verschiet, en met een 3-0 voorsprong in setstanden, was het tijd om de overwinning veilig te stellen. Wat volgde was een krachtmeting van epische proporties, waarbij elke serve, elke smash en elke redding ons hart deed overslaan. Met een vastberadenheid die ongekend was, vochten we tot het laatste punt. Het staat 22-22 en nu gaan we een krachtmeting aan. 23-24, 24-24, 24-25, 25-25, 26-25, 26-26. Er lijkt geen einde aan te komen… Uiteindelijk, na een bloedstollende reeks rally’s en een eindeloze stroom van adrenaline, sleepten we de vierde set binnen met een adembenemende score van 33-31, en daarmee de wedstrijd met een indrukwekkende 4-0 overwinning!

Het was een avond om niet snel te vergeten, een strijd die ons tot het uiterste dreef en onze vastberadenheid en doorzettingsvermogen op de proef stelde. Ik ben ongelooflijk trots op het team voor hun onwrikbare vastberadenheid, hun tomeloze inzet en hun ongeëvenaarde geestdrift. Een mooie wedstrijd om mee te eindigen want de komende drie weken ben ik er even niet.