SoviScore Spotlight: Milene

Elke maand zetten we bij SoviScore een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje als “Vrijwilliger van de Maand”. Waarom? Omdat vrijwilligers het kloppende hart van onze club zijn! Ze geven hun tijd, passie en energie om Sovicos te laten draaien. Deze erkenning is ons kleine gebaar om hun grote betekenis voor onze club te vieren.

Dames en heren, tromgeroffel alsjeblieft, want deze maand is de prestigieuze titel van SoviScoorder of Vrijwilliger van de Maand toegekend aan… tromgeroffel… mijzelf! Ja, je leest het goed, geen 1 april grap. Waarom? Nou, ik zal het even uitleggen. Ik had gewoonweg geen tijd om iemand anders te interviewen aangezien ik de hele maand in Ethiopië was. Dus, here we go…

Wat voor vrijwilligerswerk doe ik eigenlijk? Nou, al zo’n zes jaar bemoei ik me met alle online uitingen en content van Sovicos. Van het schrijven van blogs tot het delen van verhalen op sociale media. Ook zit ik inmiddels alweer bijna een jaar in het bestuur als bestuurslid Verenigingszaken. En dit seizoen ben ik samen met Lieke verantwoordelijk voor de uitrol van het vrijwilligersbeleid. Dit heeft geresulteerd in SoviScore, en geloof me, er komen nog meer geweldige dingen aan. En als klap op de vuurpijl ben ik ook nog trainster van Heren 4.

Waarom ik dit allemaal doe? Omdat ik het leuk vind, natuurlijk! Een vereniging is meer dan alleen sporten, het draait ook om betrokkenheid en verbinding tussen leden. Ik heb de tofste, leukste, liefste en meest interessante mensen ontmoet bij Sovicos. En dat zou nooit gebeurd zijn als ik alleen maar even kwam trainen of een wedstrijd speelde en snel weer naar huis ging.

Wat vind ik er het leukste aan? Buiten Sovicos ben ik fotograaf en communicatiespecialist, dus ik hou van creatief bezig zijn met tekst en beeld. Het vastleggen van mooie momenten en het ontmoeten van nieuwe mensen, dat is waar ik van geniet. En oh ja, ik blijk ook mijn bestuursfunctie erg leuk te vinden. Best verrassend eigenlijk. Maar goed, het aansturen van commissies, het organiseren van acties zoals de Voedselbankactie, het oplossen van problemen… ik leer mezelf weer eens op een andere manier kennen.

Oke dat is niet echt een antwoord. Dus, wat vind ik er dan precies zo leuk aan? Nou, ik kom er steeds meer achter hoe geweldig deze vereniging eigenlijk is. Elke keer dat ik me ergens voor inzet, ontmoet ik nieuwe mensen, ontdek ik nieuwe aspecten van de club en leer ik meer over hoe een vereniging werkt. Het is een avontuur dat nooit verveelt! Ik hoop dus van harte dat ik nog vele jaren deel kan uitmaken van het bestuur en natuurlijk blijf ik als redactielid jullie om een interview vragen, tot jullie er gek van worden.

Als ik een superkracht zou kunnen hebben om mijn vrijwilligerswerk nog beter te doen, welke zou dat dan zijn? Tja, ik denk dat ik zou kiezen voor de gave om mezelf te klonen. Dat zou het allemaal een stuk gemakkelijker maken, toch? Maar, één Milene is wellicht meer dan genoeg. Of geef me zo’n ‘time-turner’ ketting als Hermoine (Harry Potter) heeft, dan kan ik op twee plaatsen tegelijkertijd zijn. Ook handig!

Welk moment tijdens mijn vrijwilligerswerk heeft me het meest doen lachen of glimlachen? Nou, dat is toch wel het maken van de kerstfoto. Niet dat het zo bijzonder was, maar we hadden echt lol met kerstballen in onze oren en kerstboompjes in onze handen. En de redactievergaderingen zijn altijd gezellig. Lekker creatief nadenken over de leuke uitingen van de vereniging, daar hou ik van. En ben dan ook echt ontzettend blij met mijn maatje Matthijs waar ik al jaren heel goed mee kan samenwerken. De mannen van Heren 4 maken me trouwens ook vaak aan het lachen tijdens het geven van training.

Als ik een dag van rol zou kunnen wisselen met een ander Sovicos-vrijwilliger, wie zou dat zijn en waarom? Eigenlijk zou ik wel met iedereen een dagje willen ruilen, of meelopen. Gewoon om te weten wat andere bestuurs- en commissieleden precies doen en hoe ze het doen. Het lijkt me interessant en ook goed om te zien hoe zij eventuele problemen oplossen en zaken aanpakken.

Wat is het meest verrassende dat ik heb geleerd of meegemaakt sinds ik als vrijwilliger actief ben bij Sovicos? Ik werk als freelance fotograaf, dus ik ben gewend om alles zelf te doen. Maar ik had nooit gedacht dat ik ooit “leiding” zou geven aan commissies en op beleidsniveau over de toekomst van een vereniging zou nadenken. En, al zeg ik het zelf (correct me if I’m wrong), het gaat me, verrassend genoeg, best goed af. Natuurlijk wil ik af en toe nog zelf de touwtjes in handen houden en onderneem ik zelf al actie ipv het te delegeren maar dat is omdat ik gewend ben om dingen zelf en alleen op te pakken. Dit leer ik steeds meer, met dank aan Vincent Lugtenburg die met eindeloos geduld mijn vragen beantwoordt, sturing geeft en hulp biedt wanneer ik erom vraag.

Last but certainly not least… Ik ben ontzettend dankbaar voor de kans om bij Sovicos betrokken te zijn. Het is een geweldige ervaring geweest tot nu toe, en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst nog brengt. Hopelijk veel meer lachen, leren en het leren kennen van (nieuwe) leden.

Zonder vrijwilligers geen vereniging

Wil jij ook je steentje bijdragen? Kom bij de redactie of ga de activiteitencommissie versterken 🌟 Laten we samen Sovicos nog mooier maken, bekijk hier de vacatures en stuur gelijk een mail! En wie weet word jij wel de volgende ‘vrijwilliger van de maand’!!

Vragen over SoviScore, het zijn van Sovi-vrijwilliger of iets anders? 
Mail Lieke en Milene