Dames 4 uit tegen Kratos

Het is algemeen bekend: Kratos uit, altijd lastig. De vijfde wedstrijd van het seizoen voor dames 4 werd getekend door: chaos, harde aanvallen en bloedstollende spanning. Met de spelers en coach blikken we terug op een (uiteindelijk) geweldige wedstrijd.

De meiden van Dames 4 moesten het deze wedstrijd zonder coach Daan doen. Lotte, die door een venijnige knieblessure niet kan spelen, wierp zich op als coach. “Momenten waren frustrerend,” zegt Lotte. “Naast coach ben ik natuurlijk ook lid van dit team. Ik zou graag in het veld staan.” 

Alle sets begonnen wat rommelig, merkt Lotte op. Dat heeft ook setter Maura ervaren. Na vier gespeelde sets zit ze doodmoe in de kantine. Ze neemt een slok van haar bier: “Ik heb alle hoeken van het veld gezien,” zegt Maura. “Ik heb in totaal een halve marathon gerend. Maar mijn teamgenoten hebben hard gewerkt, dat weet ik.”

De eerste twee sets wisten de meiden uiteindelijk vrij gemakkelijk te winnen. “We hebben mooi aangevallen vandaag”, zegt midden Fransie. “Jans speelde mooie balletjes rechtdoor op de buiten en ook jij (red. Midden Lindy die ook als interviewer fungeerde) was lekker aan het meppen.” Het werd 22-25 en 17-25. Maar het dieptepunt kwam in de derde set toen de dames met 7-1 achterkwamen. Lotte: “Dat moet het team dan oplossen en dat deden ze ook. Er waren fantastische puntjes. Rechtdoor strak langs de lijn. Zo mooi dat ik op een gegeven moment niets anders kon dan Fleur ten huwelijk vragen.”

Fleur is de nieuwste aanwinst voor het team. Dit was haar tweede wedstrijd in het oranje-zwarte tenue. “Dat huwelijksaanzoek raakte me diep. Dan voel je echt de waardering van het team.”  

De laatste set stelde volgens Fleur teleur (Hé, dat rijmt!). “Het ging niet best,” zegt Fleur. “Niemand had meer energie en het liep gewoon niet.” Dat beaamt buiten Jans, die de vierde set aan de kant stond. “Ze zongen niet eens mee als ik heel enthousiast SO-VI-COS klapklapklap inzette.”

Coach Lotte knikt instemmend. “Over die laatste set moeten we het eigenlijk niet meer hebben. We stonden met 15-21 achter,” verzucht Lotte.

Maar de ommekeer kwam. Na een achterstand van 15-21, kwam de inhaalslag. Mooie passjes van Rianne, strakke setjes van Maura en harde smashes van Willemijn. Lotte: “Kijk, dat er een deuk in het veld bij Kratos zit. Dat komt door Willemijn.” Het werd uiteindelijk 23-25. 

Aceteller wedstrijd: 3
Aceteller seizoen: 23
Woman of the match: Lindy