Vurige Overwinning: Houdt Dames 4 Punch Onder De 10?

Een mooie vrijdagavond na een lange week voor iedereen. De een na de andere speelster van DS 4 werd ziek, dus stonden er op 6 oktober 7 fitte spelers klaar om de strijd aan te gaan met Punch Dames 7. Een deel van de geblesseerde en zieke dames stond wel langs de kant om steun te bieden. Rianne zonder geluid, aangezien zij herstellende is van een keelontsteking, maar dat maakte Lotte meer dan goed die wat aan haar knie heeft maar duidelijk niets aan haar stem. Zoals altijd kwam Punch met ongeveer de helft van alle Delftse studenten in één team aanzetten, het leken er wel 100. Tijdens de warming-up peilden we hoeveel strijd we konden verwachten, en er zat zeker kwaliteit bij.

In de eerste set zaten we er eigenlijk gelijk lekker in en kon het feest beginnen. Bal na bal werd lekker naar de grond gemept, maar er waren ook een paar mooie rally’s waar we alles uit onszelf moesten halen om het punt uiteindelijk binnen te halen. Het werd af en toe een beetje chaotisch, maar dit is zeker geen onbekend terrein voor ons. Ik wil niet zeggen dat we gedijen in chaos, maar er zit een zekere bekendheid in het chaotische waar wij wel goed op gaan. Uiteindelijk herpakten we ons en de set werd gewonnen met 25-14.

Graag neem ik je even mee naar het wedstrijdverslag van vorige week waarin wij een aantal uitspraken van trainer en coach Daan bespraken. Een daarvan was “als jullie de tegenstander onder de 10 houden, dan geef ik een rondje”. Wij hebben dit in deze wedstrijd erg serieus opgevat en hadden naast winnen een secundaire missie. De tweede set was strak en gecontroleerd. We zagen de gaten en knalden de ballen daar perfect in. Ook kwam de block-training van woensdag duidelijk naar voren en was “BE AGRESSIVE, B – E – AGRESSIVE” vaak te horen vanaf de Sovicos-kant. Fransie heeft haar agressieve midden-persona aangezet en blokte de een na de ander af. Deze set werd uiteindelijk gewonnen met 25-13.

In de derde set was het bijna zover, bijna een rondje op kosten van Daan. 25-10 SO CLOSE. Er gaan geruchten dat Daan expres geen ‘uit’ riep voor het 10e punt van Punch, maar dat laten we in het midden. De mid-spelers waren vandaag echt on fire. Lindy gaat voortaan door het leven als Lindy “Linkerhoek” Blommestein omdat ze het pijnlijke plekje in de verdediging van Punch elke keer weer wist te vinden. Jans en Natas legden ze vanaf de zijkanten ook feilloos rechtdoor langs de lijnen, en Willemijn wist met flinke variatie in haar lange en korte ballen de tegenstander elke keer weer te ontwijken. Al met al was de derde set fantastisch.

Toen kwam de laatste set, we konden het biertje al bijna proeven toen we het veld op liepen. Het enige wat we moesten doen was Punch onder de 10 houden. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door lange serviceseries, gelukkig alleen aan onze kant. Natasja had er 7 achter elkaar, Tina wel 11, en Lindy uiteindelijk 9. In de vierde set kwam het op 22-8, we hadden nog maar 1 punt te verliezen. En ja hoor, Punch maakte er nog een. Alles op alles voor dat rondje. Iedereen stond op scherp, en YES, we wisten deze set af te ronden met 25-9. Er werd gelijk geschreeuwd om bier, de tribune ging los en wij konden opgelucht ademhalen.

De volleybalbloopers bleven deze wedstrijd uit, we stonden als team lekker op het veld met plezier te spelen.