Een Ace van een wedstrijd! D4 neemt het op tegen Monza D3.

Een late wedstrijd tegen Monza, altijd lastig, zeker überhaupt in Monster terecht komen. Gelukkig hebben we dit seizoen meerdere mensen met een auto in het team. Een deel at van te voren bij Lotte die een overheerlijke farfalleschotel, stomend heet uit de oven, met dikke lagen tomaten-preisaus, snippers parmezaanse kaas én vegan kaas, afgewisseld met een fris blaadje spinazie, en als kers op de taart (of topping op de ovenschotel), de ster van de avond, een dikke laag verkruimeld knoflookbrood had gemaakt om ons kracht te geven. Elke hap was een heerlijke combinatie van romige saus, zachte pasta en knapperig broodkruim.

Eenmaal aangekomen in Monza zijn we rustig aan de warming-up begonnen en konden we, onder het genot van de hardstyle van het herenteam op het veld naast ons, onze game-faces opzetten om wedstrijd numero dos tot een succes te maken.

De eerste set verliep eigenlijk zonder problemen. We konden lekker bouwen, passjes kwamen waar ze moesten en de aanvalletjes werden lekker in de lege stukken van het veld van Monza gegooid. Met een eindstand van 14-25 dus easy peasy lemon squeezy op naar set 2.

Een paar wissels in de basisopstelling en door. In set twee ging het ons wat moeilijker af en kon Monza veel punten maken. Ze kwamen zelfs kort voor te staan en dus moesten wij gas bijgeven. Deze tegenslagen mochten de pret niet drukken in ons veld, en we bleven dus met plezier volleyballen en lachen om de af en toe misgaande ballen. Gelukkig de set kunnen winnen met een eindstand van 23-25

Na een korte analyse tussen de sets door waar nog even de gaten in de verdediging van Monza werden besproken: de linkerhoek, gingen we vol goeie moed de derde set in. Pretty girl volleybal werd weer volop gespeeld en ondanks een aantal bloopers, waarover later meer, eindigde deze set in 15-25. Onze coach, en fearless leader Daan heeft aangegeven dat hij sowieso een rondje voor ons betaalt als we de tegenstander onder de 10 houden dus dat wordt nog even doorzetten. Daarnaast heeft hij gezegd dat als we de kampioenswedstrijd spelen hij ons coacht in pak (al vonden we nu al dat hij er erg fancy uitzag). Graag ook hier een bedankje voor onze videographer en grootste supporter Vera die ook nog als VAR had kunnen dienen maar helaas wilde de scheids hier niks van weten. De netfout werd aan ons toegekend en het punt ging dus naar Monza.

De vierde set werd ook weer een succes met een eindstand van 14-25. De wedstrijden om ons heen waren al afgelopen en het werd steeds stiller in de zaal… op ons team na dan. Lotte, onze fysio voor de dag, heeft ons flink aangemoedigd, en ook de rest van het team was tot op straat te horen denk ik. Met duidelijke communicatie kom je er wel toch?

Al met al een zeer succesvolle maar ook vooral leuke wedstrijd om te spelen. Iedereen heeft een aantal mooie punten kunnen scoren, de service was grotendeels erg sterk en de bingo kaart aan klassieke tips van de zijkant is ook weer volgemaakt.

Aankomende vrijdag spelen we thuis in de Steenwijklaan, dus wil je dit spektakel een keer van dichtbij meemaken kom dan vooral om 21:30 langs het veld staan!

Benoemenswaardige momenten van wedstrijd 2:

Dit was Fransie haar eerste wedstrijd terug in het veld na een pauze van 10 jaar, en wat een come-back was dit.

Tina en Natasja kwamen voor het eerst in actie dit seizoen, en Tina stond ongelooflijk te shinen met zeker 3 aces in deze wedstrijd alleen.

Maura serveerde niet alleen onder het net door, maar eigenlijk letterlijk naar beneden, de bal raakte nog voor de middenlijn de grond.

Natasja waagde een poging tot bovenhands serveren maar dit werd perongeluk een jump-serve. Helaas onder het net door. Gelukkig stonden we met 10 punten voor op 14-24.

Daarnaast stond Natasja niet op te letten bij de service van de tegenstander en miste ze de perfecte kans om een bal omhoog te twerken, doodzonde.