Meer supporters voor Sovicos dan voor Punch!

Dames 7 speelde uit tegen Punch D13 en won met 4-0!

De voorbereidende warming-up begon deze vrijdag bij The Hangout, een restaurant op de campus van de TU.

Dames 6 had een vroege wedstrijd tegen Punch D10. Onze stembanden werden flink opgewarmd toen dames 6 mooie punten scoorde. Na twee sets was de stand 1-1. Met een heel Sovicosteam en meegebrachte supporters aan de zijlijn konden we dames 6 toejuichen naar hun mooie eindstand van 3-1! Niet alleen wij, maar ook veel van de supporters van dames 6 hadden oranje aan. Het was een mooie golf van oranje in een zee van blauw!

Met een blij gevoel voor dames 6 en trots op Sovicos begon de circulatiewarming-up, die zwaarder viel dan gedacht na de lekkere hamburgers en patatjes van ons etentje. Tijdens het rekken en strekken konden we gelukkig even op adem komen. Tijdens het inspelen werd duidelijk dat we er vandaag goed in zaten! Een fijn gevoel vlak voor een wedstrijd. Niet alleen dames 6, maar ook wij hadden supporters meegenomen. Eigenlijk kwamen ze allemaal voor Isabel 😉. Het was voor ons ook heel fijn dat onze trainer Willemijn ons kon coachen.

In de eerste set zat ik op de bank. Al noemen we dat in ons team ‘de cheerleader!’. Tijdens de eerste set moesten we wennen aan de manier waarop Punch de ballen terugspeelde. De ballen vlogen alle kanten op, waardoor het voor ons moeilijk was om netjes in drieën terug te spelen. Hierdoor was de chaos soms zo groot dat we onze voorsprong zelfs even weggaven. Gelukkig herpakten we ons en wonnen we de eerste set alsnog met 25-17! Meestal moeten we tijdens de eerste set een beetje inkomen. Dit was voor ons dus een heel goed begin!

Tijdens de tweede set mocht ik het veld in! Het was al een leuke avond, maar met het spelen van een leuk potje volleybal werd het alleen nog maar leuker! Er kwamen veel ballen in één keer terug. Daar lieten we ons nu niet meer door foppen. We merkten dat onze tegenstander in de war raakte als wij aanvielen. Tijdens deze set konden we oefenen met mooie sets en aanvallen. Deze set vond ik persoonlijk heel leuk. Ik mocht namelijk een stuk of 10 keer serveren 😊. Deze set wonnen we makkelijk met 25-12.

In de derde set kwam Punch ook in de wedstrijd! De serviceballen die wij kregen werden steeds beter. Toch werden er weer veel ballen in één keer teruggespeeld. Waar die ballen kwamen was nogal onvoorspelbaar. Hierdoor konden wij goed aan onze verdedigingsposities werken. We kregen het ‘schommelschip’ nu echt goed onder de knie! Deze set wonnen we met 25-21.

In de vierde set speelden we de sterren van de hemel! Toch trok de badmintonshuttle die uit één van de tl-balken was geslagen de meeste aandacht. Tijdens deze set lukte het ons te winnen terwijl de tegenstander de dubbele getallen nog niet had bereikt. Voor deze prestatie kregen we een rondje van Willemijn!

Na de wedstrijd bespraken we de avond en keken we alvast naar de wedstrijden die op het programma staan. Op vrijdag 1 december spelen we thuis tegen Punch Dames 11. Komen jullie ons aanmoedigen?