This post is also available in: Engels

Per 1 september 2022 is het zover: Sovicos gaat aan de slag met het vernieuwde DWF 2.0. Het formulier heeft niet alleen een nieuw uiterlijk, maar is ook een stuk gebruiksvriendelijker en vooral veiliger. Zo hoef je als speler geen aparte spelerspas meer mee te nemen naar de wedstrijd, omdat alles netjes geregistreerd staat in het DWF.

Maar, voor een vlekkeloze registratie is het wel van belang dat alle leden (zowel senioren als jeugd) hun foto’s in Sportlink zijn geüpload – daar zorgen wij voor. Het Digitaal Wedstrijd Formulier is dé modernste manier van het registreren van wedstrijden in de Nederlandse volleybalcompetitie.

Dus, zet je schrap voor deze nieuwe en efficiëntere manier van wedstrijden registreren en houd je teamgegevens snel en up-to-date online!

Lees ook deze blog: Belangrijke update: Gebruik DWF via je eigen telefoon!

Hoe het vernieuwde DWF werkt? Dat lees je hieronder.

Voordat je begint aan de wedstrijd, kun je alvast inloggen bij Nevobo en je team selecteren en bijwerken. Zo zijn alle spelers en begeleiders up-to-date voordat de wedstrijd begint.

Om in te loggen, gebruik je jouw volleybal.nl account op dwf.nevobo.nl. Geen account? Geen zorgen, je kunt er ter plekke een aanmaken via deze link en met jouw Nevobo relatiecode (te vinden op o.a. de spelerspas).

Ouders van de jeugdteams:

Als ouder van een jeugdspeler wil je natuurlijk ook op de hoogte blijven van de wedstrijden van je kind. Helaas is het niet mogelijk om thuis al in te loggen op de site van Nevobo, omdat je een Nevobo-relatiecode nodig hebt.

Maar geen zorgen, zodra je in de hal bent, kan een van de Sovicos-leden (bijvoorbeeld de scheidsrechter) voor jou inloggen en kun je de gegevens van het team bekijken. Het enige wat je hoeft te doen is je enthousiasme meenemen en genieten van de wedstrijd van jouw zoon of dochter.

Scheidsrechters:

Als beide teams en de scheidsrechter aanwezig zijn, kan de wedstrijd beginnen! Naja, nadat de volgende punten zijn doorgelopen:

  • De scheidsrechter logt in op dwf.nevobo.nl en selecteert de wedstrijd.
  • Samen met de aanvoerders van beide teams worden de spelers geselecteerd en gecontroleerd door hun ID’s te checken. Zo nodig kunnen spelers worden toegevoegd of verwijderd en kunnen rugnummers worden aangepast.
  • Als dat allemaal is gebeurd, kan je onderaan de pagina op “Resultaat invoeren” klikken en de wedstrijd kan beginnen!

Tellers:

Tijdens de wedstrijd gebruikt de teller het nieuwe DWF formulier: Resultaat invoeren. We maken dus geen gebruik meer van een papieren telformulier. Als jij de persoon bent die het Digitale Wedstrijd Formulier ‘bedient’, moet je inloggen op dwf.nevobo.nl met een volleybal.nl account. Heb je nog geen account? Geen probleem, maak er ter plekke een aan via de link!

Vergeet niet dat je hiervoor de Nevobo relatiecode nodig hebt, die onder andere op de spelerspas staat.

Na de wedstrijd, als beide aanvoerders en scheidsrechter nog aanwezig zijn is er nog een laatste taak.

  • Inmiddels zijn we wel ingelogd op het dwf.nevobo.nl formulier toch?
  • De gespeelde wedstrijd is geslecteerd. Zo niet, moet dat nog even gedaan worden.
  • Vul de set uitslagen in op het digitale formulier.
  • Beide aanvoerders geven de spelers aan, die zijn uitgekomen in de wedstrijd en na controle door de scheidsrechter geven aanvoerders en scheidsrechter akkoord voor de uitslag
  • Kies vervolgens voor “versturen
  • Bij problemen met bijvoorbeeld de connectie liggen er als backup in de kantine altijd nog de “oude” wedstrijdformulieren.

Ook op de site van de Nevobo vind je info, een demo en de inloglinks.

Heb je na het lezen van bovenstaande nog een vraag? Zoek dan even contact met de wedstrijdsecretaris@sovicos.nl of met de scheidscoor@sovicos.nl.