Heren 4 gaat voor 5 punten in Delft!

Zaterdag 28 oktober 2023
Punch 13 vs. Sovicos H4

Vandaag mochten we afreizen naar Delft, waar de studentenclub van de universiteit ons opwachtte! Vastberaden wilden we die 5 punten mee naar huis nemen. We zitten tenslotte in de winstreeks en dat willen we zo houden! Dit was onze 5e wedstrijd van dit seizoen.

Helaas waren René en Ronald vandaag afwezig. Türker was aanwezig voor support en de foto’s in dit verslag. De overige 7 mannen stonden klaar voor de strijd tegen Punch 13…

Set 1: Spannend Begin!
André zat als wissel op de bank.

De wedstrijd begon na het fluitsignaal van de scheidsrechter! We zaten er redelijk goed in en gingen gelijk op. Dit bleef de hele set zo. Tijdens de time-out kregen we de instructie om de servicedruk hoog te houden, en dat lukte enigszins. Gelukkig viel de bal vaker op hun helft dan op de onze. We wonnen de eerste set met een score van 21-25.

Set 2: De Druk Eraf!
De druk was eraf, maar we waren nog niet klaar! Vastberaden wilden we het tweede punt binnenhalen. Dit zou lukken als we goed communiceerden en de passes goed bij Rob aankwamen. Het laatste moest nog wat verbeterd worden, maar mijn communicatievaardigheden waren vandaag aanwezig. Al snel werd er meer geroepen voor de bal! We maakten een paar mooie punten en het gat werd groter, tot 14-25, en pakten daarmee ons tweede punt.

Set 3: “Als We Deze Winnen, Winnen We”
De derde set ging van start en we stonden er hetzelfde voor als in de tweede set. We speelden goed en roken de overwinning al! Gemotiveerd speelden we lekker door en het ging goed! Halverwege de set werd er een time-out aangevraagd door de tegenpartij. We kregen de instructie om bij de aanval van de diagonaal niet te ver naar achteren te verdedigen en meer naar het midden! De aanwijzing was duidelijk! Met volle energie gingen we door en de tegenstander kwam amper meer tot scoren. Het pakte goed uit en zo wonnen we ook de derde set met 14-25.

Set 4: Alle Punten Mee Naar Den Haag
We hadden al gewonnen, maar we wilden nu uiteraard niets meer weggeven. We kregen de bal geserveerd en pakten meteen het eerste punt van deze set! Met een goede serviceserie van Patrick die maar liefst 8 punten opleverde, werd de rest van de set een eitje. Het leek alsof de vechtlust uit het team van Punch 13 was verdwenen, alsof ze opgegeven hadden. We wonnen deze laatste set makkelijk met 5-25 en nemen dus 5 punten mee naar Den Haag.

Heren 4 staat weer bovenaan in de competitie met 22 punten. Gaan we dit vasthouden? Op 10 november spelen we een thuiswedstrijd tegen SAS’70 om 19:30 uur. Kom je ons aanmoedigen?