Sovicos steunt de strijd tegen armoede in Den Haag met voedselbankactie

Armoede in Den Haag: Een zorgelijke realiteit

In Den Haag leven ongeveer 41.000 mensen onder de armoedegrens, een percentage dat hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Deze alarmerende statistieken, onthuld door het Centraal Bureau voor de Statistiek, wijzen op een groeiend probleem in onze stad.

Voedselbank Haaglanden: Hulp in actie

De Voedselbank Haaglanden vecht elke dag tegen de gevolgen van armoede door wekelijks tussen de 2.100 en 2.400 voedselpakketten te verstrekken via hun uitgiftepunten en winkels in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Een essentiële dienst voor duizenden mensen die het hard nodig hebben.

Samen voor een betere toekomst: Sovicos doet mee

Sovicos, verenigd met HKV, zet zich in voor de voedselbankactie van de sport in april. Wij willen onze gemeenschap ondersteunen door houdbare producten in te zamelen. Jouw hulp is van onschatbare waarde! Vanaf vrijdag 22 maart kun je eenvoudig bijdragen door producten te doneren in de kratten in onze kantine.

Wat houdt de voedselbankactie in?

De voedselbankactie is een nationaal initiatief waar sportclubs zich bij aansluiten. April is een uitdagende maand voor voedselbanken, omdat de voorraad na de feestdagen vaak uitgeput is. Daarom bundelen wij onze krachten met andere sportclubs om houdbare producten in te zamelen voor degenen die het het hardst nodig hebben.

Waarom Sovicos meedoet?

Het is niet alleen een kans om te schitteren als club, maar ook om een ​​hand uit te steken naar onze gemeenschap. De voedselbankactie versterkt de verbondenheid en trots binnen onze club, terwijl we ons inzetten voor een nobel doel.

Blijf op de hoogte!

Binnenkort delen we meer over welke producten de voedselbank het meest nodig heeft, een kijkje achter de schermen bij onze actie, en zelfs een bezoek aan de voedselbankwinkel in Moerwijk! Hou onze website en social media kanalen in de gaten voor alle updates en hoe jij kunt bijdragen aan deze belangrijke actie.