SoviScore Spotlight: Matthijs

Elke maand zetten we bij SoviScore een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje als “Vrijwilliger van de Maand”. Waarom? Omdat vrijwilligers het kloppende hart van onze club zijn! Ze geven hun tijd, passie en energie om Sovicos te laten draaien. Deze erkenning is ons kleine gebaar om hun grote betekenis voor onze club te vieren.

Het was weer zo’n typische vrijdagavond bij Sovicos – de geur van niet gewassen kniebeschermers mengde zich met het geluid van lachende stemmen en gestuiter van volleyballen op de achtergrond. Na een intense wedstrijd was het tijd om te ontspannen in de kantine, en dat was precies waar ik Matthijs tegen het lijf liep, zittend aan de bar met een biertje in zijn hand.

“Hey Matthijs, gefeliciteerd met het zijn van de SoviScoorder van de maand! Hoe voelt dat?” vroeg ik terwijl ik me naast hem neerzette.

Hij glimlachte breed terwijl hij een slok nam van zijn drankje. “Dank je wel! Het voelt geweldig. Het is altijd fijn om waardering te krijgen voor het werk dat je doet.”

Nou spreken Matthijs en ik elkaar natuurlijk super vaak en zijn we al jaren een top-redactie-team, en weet ik dus precies wat voor taken Matthijs oppakt en waar hij allemaal druk mee is. Toch weet ik ook dat Matthijs me altijd weet te verrassen. Dus, nieuwsgierig naar zijn vrijwilligerswerk vroeg ik hem wat voor taken hij precies op zich neemt en waarom hij dit doet.

Matthijs leunde achterover en dacht even na. “Secretaris, redactie, uitfluiter, invalcoach, vliegende keep bij toernooien en binnenkort ook de jubileumcommissie. Ik ben hiermee begonnen om mijn steentje bij te dragen aan de vereniging waar ik als 11-jarig jongetje binnenkwam.”

“Dat is nogal een lijst!” merkte ik op, onder de indruk van zijn veelzijdigheid. “Wat vind je er het leukste aan?” Hij knikte instemmend. “De gezelligheid en saamhorigheid. Het voelt echt als thuiskomen als ik op vrijdagavond naar de Steenwijklaan stap.” En dat begrijp ik als geen ander.

“Als je een superkracht zou kunnen hebben om je vrijwilligerswerk nog beter te doen, welke zou dat dan zijn?” vroeg ik, met een speelse glimlach. Matthijs grinnikte. “Vingers die 1.000 keer sneller kunnen typen, of de tijd stil kunnen zetten. Ik heb nog zoveel ideeën voor de vereniging waar ik maar geen tijd voor kan vinden om er echt wat moois van te maken.” Ik knikte begrijpend. Na dit jaar zal Matthijs stoppen met zijn functie als secretaris dus wie weet heeft hij dan wat meer tijd om al die mooie ideeën uit te werken.

“En welk moment tijdens je vrijwilligerswerk heeft je het meest doen lachen of glimlachen?” Zijn ogen lichtten op terwijl hij terugdacht. “De geweldige resultaten met de redactie, waarbij we duizelingwekkend veel websitebezoekers hadden. Heel gaaf om te zien. Om dat weer te bereiken of zelfs te overtreffen, hebben we wel meer enthousiaste redactieleden nodig, dus wie gaat de uitdaging aan?” (interesse? Stuur een mail naar redactie@sovicos.nl)

Op naar de volgende vraag terwijl in de zaal de fluitsignalen klonken van de wedstrijden. “Als je een dag van rol zou kunnen wisselen met een ander Sovicos-vrijwilliger, wie zou dat zijn en waarom?” vroeg ik nieuwsgierig. “Oehhh, leuke vraag!” zei Matthijs enthousiast. “Ik zou weleens AC lid voor een dag willen zijn. En gelijk het grootste feest ooit organiseren. Of misschien lukt dat straks wel met de jubileumcommissie als we 75 jaar bestaan. Wie helpt er mee?”

Aangezien we wel een wedstrijdje wilden kijken vroeg ik ‘m tot slot wat het meest verrassende was dat hij had geleerd of meegemaakt sinds hij als vrijwilliger actief is bij Sovicos.

“Hoeveel interesse er in volleybal was na de coronaperiode,” antwoordde hij. “Geheel tegen de landelijke trend in kwamen er meer aanmeldingen binnen dan dat we kwijt konden. En nog steeds is Sovicos razend populair.”

Een mooi moment om mee af te sluiten en allebei met een biertje van de leuke wedstrijden te genieten. Maar, Matthijs, je hebt het meer dan verdiend om SoviScoorder van de maand te zijn!

Zonder vrijwilligers geen vereniging

Wil jij ook je steentje bijdragen? Word bestuurslid, of neem de ledenadministratie op je, of word lid van de sponsorcommissie. 🌟 Laten we samen Sovicos nog mooier maken, bekijk hier de vacatures en stuur gelijk een mail! En wie weet word jij wel de volgende ‘vrijwilliger van de maand’!!

Vragen over SoviScore, het zijn van Sovi-vrijwilliger of iets anders? 
Mail Lieke en Milene