SoviScore Spotlight: Natasja!

Elke maand zetten we bij SoviScore een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje als “Vrijwilliger van de Maand”. Waarom? Omdat vrijwilligers het kloppende hart van onze club zijn! Ze geven hun tijd, passie en energie om Sovicos te laten draaien. Deze erkenning is ons kleine gebaar om hun grote betekenis voor onze club te vieren.

En het is aan Natasja de eer om 2024 af te trappen als SoviScoorder van de maand.

SoviScoorder van de Maand: Een Duizendpoot die Natasja heet

Het zand van Sportcampus Zuiderpark kriebelt tussen mijn tenen terwijl ik met mijn voeten in het zachte beachvolleybalzand sta. De lichten van de zaal werpen een warme gloed op het speelveld. Terwijl ik me voorbereid op een gezellige avond beachvolleyballen in de koude decembermaand, denk ik aan een van de meest veelzijdige vrijwilligers bij Sovicos: Natasja. Onlangs heb ik haar geïnterviewd als de SoviScoorder van de Maand, en ik kan niet wachten om haar verhaal te delen.

Vrijwilligerswerk met een Passie

Natasja, de voorzitter van de Jeugd Technische Commissie (JeugdTC), is een ware duizendpoot binnen onze vereniging. Ze geeft niet alleen af en toe training aan de jeugd, maar valt ook in waar nodig, treedt op als vervangend bestuurslid tijdens de ALV en neemt zonder aarzelen een taak op zich tijdens evenementen. Een Sovicos-held waar we een hoop van kunnen leren.

Terwijl we ons klaarmaken voor een gezellige avond beachen, vraag ik Natasja naar haar drijfveren. “Ik ben dit gaan doen omdat het aansluit bij mijn werk als docent en ik vind ‘de jeugd’ een leuke doelgroep. Daarnaast ben ik van thuis uit ook wel opgevoed met het idee dat je iets voor je vereniging moet doen, en hier kan ik helpen, wat ik erg leuk vind,” deelt ze terwijl ze met een lach een beachvolleybal ronddraait in haar handen. Stilzitten is niet haar ding, van hardlopen tot volleyballen. Ook nu merk ik dat ze staat te popelen om te beachvolleyballen en dus ga ik snel verder met het interview…

Splitsende Superkracht

Als ik haar vraag welke superkracht ze zou willen hebben om haar vrijwilligerswerk nog beter te doen, hoeft ze niet lang na te denken. “Ik zou graag willen dat ik mezelf kon splitsen. Zodat ik langs de lijn kan staan om de kinderen aan te moedigen en tegelijkertijd mijn eigen wedstrijd kan spelen, of dat ik de administratie 100% op orde kan hebben en ook mijn trainers kan ondersteunen waar nodig.”

Blije Zwaaiende Kids langs de Lijn

Terwijl we in de zaal het beachvolleybalveld betreden, vertelt Natasja over haar favoriete momenten als vrijwilliger. “Ik vind het elke keer leuk dat als ik een deel van een jeugdwedstrijd kan zien en ze kan aanmoedigen, de kinderen altijd blij zwaaien! Iedereen zou een keer een jeugdwedstrijd moeten aanmoedigen om te zien hoe blij ze daarvan worden!”

Een Dag Ruilen met de Redactie

Als ik Natasja vraag als ze een dag van rol zou kunnen wisselen met een ander Sovicos-vrijwilliger, wie dat dan zou zijn geeft ze aan dat ze wel een dag zou willen ruilen met iemand van de redactie. Waarom? Vraag ik haar. “Ik vind hun posts erg leuk en zou weleens willen zien hoe die tot stand komen. Ik wou dat ik zo creatief was en zulke mooie foto’s kon maken!” Wat een mooi compliment voor het harde werk van de redactie!

Het Sovicos Improvisatie Team

Dan vraag ik Natasja naar de meest verrassende ervaring sinds ze als vrijwilliger actief is bij Sovicos. Ze deelt enthousiast: “Het meest verrassende voor mij is de manier waarop we als vrijwilligersteam situaties aanpakken. We lossen veel op en improviseren continu. Het is geweldig om te zien hoe we samen tot creatieve oplossingen komen. Zolang er mensen zijn die om de vereniging geven, weten we zeker dat het goed komt.” Een prachtige boodschap om de beachvolleybaltraining mee te beginnen. Want ook daar draait het om creatieve oplossingen en improvisatie.

Een Boodschap aan Alle Sovicos Vrijwilligers

Eenmaal het zand eraf gedoucht, het zweet eraf gesopt en terwijl we genieten van een verfrissend drankje na het beachen, vraag ik Natasja om een boodschap te delen met alle Sovicos vrijwilligers. “Jullie zijn stuk voor stuk toppers, en ik ben blij dat ik onderdeel mag uitmaken van zo’n hardwerkend en gepassioneerd vrijwilligersteam!”

Een glimlach verschijnt op mijn gezicht terwijl ik besef hoe bijzonder onze SoviScoorder van de Maand is. Een duizendpoot met een hart van goud, altijd klaar om bij te springen waar nodig. Dank je wel, Natasja, voor je tomeloze inzet voor Sovicos!

Stay tuned voor meer verhalen van onze geweldige vrijwilligers in de volgende SoviScoorder van de maand – elke eerste dag van de maand!

Zonder vrijwilligers geen vereniging

Wil jij ook je steentje bijdragen? Word bestuurslid, of neem de ledenadministratie op je, of word lid van de sponsorcommissie. 🌟 Laten we samen Sovicos nog mooier maken, bekijk hier de vacatures en stuur gelijk een mail! En wie weet word jij wel de volgende ‘vrijwilliger van de maand’!!

Vragen over SoviScore, het zijn van Sovi-vrijwilliger of iets anders? 
Mail Lieke en Milene