Terugblik op de Eerste Helft van het Seizoen

This post is also available in: Engels

Terwijl we ons verzamelen rond de warmte van het feestseizoen, willen we een moment nemen om terug te kijken op de opwindende eerste helft van het volleybalseizoen 2023/2024 bij Sovicos. Als bestuur hebben we hard gewerkt aan o.a. automatiseringen, een nieuw convenant, de implementatie van ons nieuwe verenigingsbeleid 2025+ en meer, en we zijn trots op de vele evenementen, vrijwilligers, en geweldige volleybalacties die we samen hebben beleefd.

Een Sprankelende Start met Toernooien en Feesten

We openden het seizoen met een knallend starttoernooi, een griezelig leuk Halloweenfeest, en zelfs een gezellige filmavond bij Sovicos. Alle lof voor de Activiteitencommissie die keer op keer fantastische evenementen neerzet. Op 5 januari wacht het Blacklighttoernooi, waar we hopen iedereen te zien voor een toost op het nieuwe jaar.

Zomerse Beachvolleybaltoernooien

En over toernooien gesproken… Elke maand schitterden we met succes op het zand tijdens onze beachvolleybaltoernooien. Een mix van sport en gezelligheid waar teams leuk werden afgewisseld en mooie acties werden gemaakt. Het was een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen en uiteraard daarna na te praten tijdens de beachborrel!

EHBSO’ers en Vertrouwenscontactpersonen

Dankzij de inzet van tien leden zijn we nu beter voorbereid op ongelukjes op en naast het veld. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en bij volleybal is dat hoekje wat groter. Lees hier meer over de EHBSO-cursus en ontmoet de EHBSOvicossers. Ook verwelkomden we met open armen twee nieuwe vertrouwenscontactpersonen, Brenda en Vincent S., klaar om te luisteren en te ondersteunen wanneer nodig.

Certificaten en Opleidingen: Scoren als Scheidsrechter

Een prestatie om trots op te zijn: bijna alle leden behaalden hun V6-spelregelbewijs, en 13 leden verdienden het V4-scheidsrechtercertificaat. Met een V4-certificaat kunnen deze spelers wedstrijden op 2e klasse en hoger fluiten. Heel fijn, want zo worden de taken binnen teams evenredig verdeeld. Ook zijn er vier leden opgeleid tot Verenigingsexperts, wat betekent dat ze nu de V4-cursus kunnen geven.

Omdat we bij Sovicos allemaal scheidsrechter zijn horen we graag van jullie wat we nog meer kunnen organiseren zodat je zelfverzekerd de bok opklimt. Ideeen of tips? Mail naar: vc@sovicos.nl

SoviScore: Onze Interne Competitie met een Twist

SoviScore bracht een gezonde competitieve spirit binnen de vereniging, waarbij we lieten zien dat we zowel binnen als buiten het veld willen scoren én ons op allerlei manieren willen inzetten voor de vereniging. Van de vele wedstrijdverslagen tot het invallen als trainer en/of coach. Overal vallen SoviScore-punten te behalen. Je hebt nog een half seizoen om Dames 2 van de troon te stoten, punten zijn makkelijk te scoren dus ga ervoor! Heb je nog SoviScore punten te claimen? Doe dat via deze pagina!

Automatisering en Financiële Efficiëntie

Efficiëntie in facturering is verbeterd dankzij verdere automatisering van onze financiële administratie. Vragen over facturatie of betalingen? Mail naar penningmeester@sovicos.nl.

Uitblinkende Website, Groei op Instagram en Nieuwe Look-and-Feel

De website heeft ook in 2023 weer elke maand een record aan bezoeken ontvangen! Ook zijn we trots op het overschrijden van de 500 volgers op Instagram en de nieuwe look-and-feel van onze Instagrampagina! We zijn ook heel erg blij met de inzet van leden die verslagen, stukjes en prachtige foto’s hebben ingezonden. Deze betrokkenheid verlicht de druk op de redactie enorm. Dus ga vooral zo door! Heb je iets leuks te delen? Mail je tekst + (horizontale) foto naar redactie@sovicos.nl. We zijn ook weer op zoek naar leden die hun vijf favorieten willen delen. Geef je op!

Applaus voor alle vrijwilligers

Dit seizoen bracht een frisse wind met tal van nieuwe vrijwilligers, waaronder een geheel vernieuwde VerenigingsCommissie, nieuwe TC-leden, en enthousiaste (jeugd)trainers. Zonder vrijwilligers geen vereniging.

Uiteraard willen we alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor Sovicos ontzettend bedanken voor het harde werk van afgelopen half seizoen. Van het geven van trainingen tot werken in commissies en van het oppakken van bestuurstaken tot het organiseren van beachvolleybaltoernooien. Jullie inzet is de ruggengraat van onze club. Bedankt!

En vergeet niet: waarom moeilijk doen, als het samen kan? We zoeken nog wat hulp bv. in de sponsorcommissie, als ledenadministrateur, in de redactie. Wil je je graag inzetten? Check onze vacaturepagina!

Ook is er voor alle vrijwilligers weer een VOG aangevraagd. Ben je vrijwilliger en heb je een VOG thuis ontvangen? Lever die dan zsm in bij Matthijs (op maandag en woensdag in SWL) of bij Milene (op dinsdag bij de beachvolleybal).

Bestuursuitdagingen en Uitnodiging

Veel rollen zijn weer gevuld binnen de vereniging, maar met enkele vertrekkende bestuursleden staan we als bestuur voor nieuwe uitdagingen. Zo zijn de rollen van voorzitter en penningmeester nog niet vervuld en zal onze secretaris eind dit seizoen afscheid nemen. Overweeg je een rol? Het bestuur staat klaar om je vragen te beantwoorden.

Optimisme voor de Toekomst

Ondanks uitdagingen kijken we vol enthousiasme uit naar de tweede helft van het seizoen. We hopen dat iedereen betrokken blijft, een taak oppakt en samen zorgen we voor een fantastische tweede helft!

Fijne feestdagen en tot ziens op het Blacklighttoernooi op 5 januari!

Met sportieve groeten,
Het Sovicos Bestuur