SoviScore Spotlight: Willemijn

Elke maand zetten we bij SoviScore een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje als “Vrijwilliger van de Maand”. Waarom? Omdat vrijwilligers het kloppende hart van onze club zijn! Ze geven hun tijd, passie en energie om Sovicos te laten draaien. Deze erkenning is ons kleine gebaar om hun grote betekenis voor onze club te vieren.

Ergens tussen de enthousiaste kreten van spelers en het galmende geluid van de volleybal die perfect over het net zeilt, vind je Willemijn, onze sprankelende ‘SoviScoorder van de Maand.’ Terwijl we samen zitten en de gezellige drukte van het volleybalveld gadeslaan, deelt Willemijn haar unieke verhaal.

Willemijn, spelverdeler bij Dames 4 en een waardevol lid van Sovicos, begon haar reis als vrijwilliger uit liefde voor de sport en een sterk gevoel van gemeenschap. “Ik speel zelf bij Dames 4 als spelverdeler. Het is fantastisch om die vaardigheid ook in de trainingen over te brengen,” vertelt ze terwijl ze met een zelfverzekerde glimlach naar het veld kijkt. Maar traininggeven is niet het enige wat Willemijn heeft gedaan bij Sovicos. Hiervoor heeft ze in de activiteiten- en jubileumcommissie gezeten, ook hielp ze met de organisatie van het scholentoernooi. Dan ben ik natuurlijk nieuwsgierig met welke Sovicos-vrijwilliger ze wel zou willen wisselen voor een dag. “Ik denk dat ik dan wel zou willen ruilen met iemand van de TC tijdens de instuiftraining. Op die manier kan ik kijken naar de potentie van nieuwe en bestaande leden en meedenken over de teamindeling,” onthult ze.

Afgelopen jaar is Willemijn verhuist, maar haar toewijding aan Sovicos blijft onverminderd. In ons gesprek deelt ze lachend: “Ja, verhuizen is een hele klus geweest, maar ik ben zo blij dat ik betrokken kan blijven bij de club. Sovicos voelt als een tweede thuis, en vrijwilligerswerk is mijn manier om iets terug te geven.”

Onze conversatie wordt doorspekt met luchtige momenten en oprechte verhalen. Tussen de gesprekken door wijst ze naar het veld en zegt: “Kijk, daar zie je hoe de meiden hun vaardigheden toepassen die we tijdens de training hebben geoefend. Dat zijn de momenten waar ik als trainer echt trots op ben.” En dat is dan ook wat ze het leukste vindt aan het trainersvak “Ik vind het leuk om nieuwe spelers te begeleiden in de geweldige sport volleybal. Ik merk dat er zoveel vooruitgang kan plaats vinden in korte tijd.”

Terwijl de volleybalavond vordert, blijft Willemijn stralen, wetende dat haar bijdrage als vrijwilliger een positieve impact heeft op het Sovicos-avontuur van velen. “Het is een hechte community hier,” zegt ze met een blik vol trots. “Ik sta er elke keer versteld van dat we met alle vrijwilligers het werk gedaan krijgen en zo’n goede sfeer kunnen creëren samen met alle leden.” En daar sluit ik uiteraard helemaal bij aan.

Willemijn, bedankt voor jouw toewijding, jouw lach, en de onschatbare bijdrage die je levert aan Sovicos.

Zonder vrijwilligers geen vereniging

Wil jij ook je steentje bijdragen? Word bestuurslid, of neem de ledenadministratie op je, of word lid van de sponsorcommissie. 🌟 Laten we samen Sovicos nog mooier maken, bekijk hier de vacatures en stuur gelijk een mail! En wie weet word jij wel de volgende ‘vrijwilliger van de maand’!!

Vragen over SoviScore, het zijn van Sovi-vrijwilliger of iets anders? 
Mail Lieke en Milene