SoviScore Spotlight: Sierd!

Elke maand zetten we bij SoviScore een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje als “Vrijwilliger van de Maand”. Waarom? Omdat vrijwilligers het kloppende hart van onze club zijn! Ze geven hun tijd, passie en energie om Sovicos te laten draaien. Deze erkenning is ons kleine gebaar om hun grote betekenis voor onze club te vieren.

Deze maand zetten we Sierd in de schijnwerpers als onze SoviScore Vrijwilliger van de Maand! 

Niet alleen waardevolle speler van Heren 4 maar ook onmisbaar als lid van de activiteitencommissie en sinds dit seizoen ook assistent trainer bij onze jeugdafdeling! Wij vonden dus dat hij het wel verdiend om SoviScoorder van de maand te zijn en dus vroeg ik hem over zijn vrijwilligerservaring bij Sovicos.

Op een gewone avond in de vertrouwde sporthal, terwijl we ons voorbereiden op de volleybaltraining, zoek ik een rustig plekje naast Sierd. Een dampende kop thee prijkt voor ons als we het hebben over zijn vrijwilligersavontuur bij Sovicos. Een avontuur dat getekend is door enthousiasme, plezier en betrokkenheid.

Sierd begint zijn verhaal met zijn betrokkenheid bij de Activiteitencommissie. “Ik ben vrijwilliger geworden bij de AC omdat ik het super leuk vind om dingen te organiseren,” deelt hij, terwijl hij terugdenkt aan het plezier dat hij haalt uit het plannen van evenementen. “En het geen wat daaraan vooraf gaat, er kan soms heel wat tijd inzitten.” De passie en toewijding die hij steekt in elk evenement, zijn onmiskenbaar. “Eigenlijk is het het leukst als het event dat je georganiseerd hebt van start gaat en je ziet dat iedereen het naar zijn zin heeft.”

Maar er is meer aan Sierds verhaal. Met trots deelt hij zijn recente rol als assistent-trainer bij de jeugd. Hij beschrijft dat hij veel plezier ervaart in het begeleiden van jonge volleyballers en het zien van hun vooruitgang op het veld.

Uiteraard komt ook SoviScore ter sprake, en Sierd geeft eerlijk toe dat hoewel hij het een slimme zet vindt, het niet de doorslag geeft om extra taken op zich te nemen. “Dat moet je gewoon willen doen,” benadrukt hij. “Dat we er punten voor krijgen, maakt het wel leuker!”

In een moment van reflectie deelt Sierd zijn dromen en wensen voor Sovicos. “Bossabal, wat wel even op de planning heeft gestaan maar toen niet mogelijk bleek, helaas!” spreekt hij met lichte teleurstelling. Maar het sprankje hoop in zijn ogen doet vermoeden dat dit avontuur misschien nog in het verschiet ligt.

Ook spreken we kort over leden die nog geen taak hebben opgepakt. “Er staan genoeg vacatures open die nodig ingevuld moeten gaan worden,” spoort hij aan. “Het mooie is; je hoeft het niet alleen te doen! Er zijn binnen Sovicos genoeg mensen die je graag willen helpen.” En dat is een uitnodiging aan iedereen om deel te nemen aan de bloeiende vrijwilligersgemeenschap van Sovicos.

Terwijl de thee langzaam afkoelt, dringt het besef door dat vrijwilligers zoals Sierd niet alleen de ruggengraat vormen van de vereniging; ze brengen ook een onmiskenbare energie en passie die Sovicos tot leven brengt. Een levendige gemeenschap waarin iedereen een rol kan spelen en waar het gevoel van samenhorigheid bloeit. En nu is het tijd om te zweten! Voor Sierd dan want ik heb een leuke warming-up voor Heren 4 bedacht.

Bedankt voor je inzet voor zowel de tofste activiteiten als het opleiden van onze jeugd. We zijn ontzettend blij met vrijwilligers als Sierd!

Zonder vrijwilligers geen vereniging

Wil jij ook je steentje bijdragen? Word bestuurslid, of neem de ledenadministratie op je, of word lid van de sponsorcommissie. 🌟 Laten we samen Sovicos nog mooier maken, bekijk hier de vacatures en stuur gelijk een mail! En wie weet word jij wel de volgende ‘vrijwilliger van de maand’!!

Vragen over SoviScore, het zijn van Sovi-vrijwilliger of iets anders? 
Mail Lieke en Milene