De vijf favorieten van … Isa

Met de voetjes in het zand vragen we dit keer Isa om haar vijf favorieten. Elke dinsdag speelt ze beachvolleybal in het Zuiderpark en wij zijn natuurlijk super benieuwd wat haar vijf favorieten zijn dus lees vooral verder.

En dan beginnen we gewoon bij het moeilijkste; film! “Ik vind het vrij moeilijk om er eentje te kiezen, er zijn zoveel goede films. Maar als ik dan moet kiezen dan wordt het toch een Jane Austen film, mijn favoriet is dan denk ik ‘Pride and Prejudice‘”. Ah een mooie film met de altijd prachtige Keira Knightley.

Voor de lezers die de film nog niet kennen, hier een korte omschrijving: De vonken spatten ervan af wanneer de pittige Elizabeth Bennet de vrijgezelle, rijke en trotse meneer Darcy ontmoet. Maar meneer Darcy wordt met tegenzin verliefd op een vrouw onder zijn klasse. Kunnen ze allemaal hun eigen trots en vooroordelen overwinnen?

Een romantische drama dus. Leest ze dan ook graag drama’s of romans? Nee hoor. Daarvoor gaan we, net als bij Suus, naar de mystieke werelden van Hogwarts. Juist, Harry Potter dus! “Ik heb alle zeven boeken een paar keer in zowel het Duits als het Engels gelezen” zegt Isa me. “Misschien ga ik ze ook nog eens in het Nederlands lezen” voegt ze er snel aan toe. Respect! Al kan ik Isa nu al vertellen dat de Engelstalige Harry Potter boeken toch wel het leukste zijn.

Voor de favoriete serie van Isa blijven we ook nog een beetje in de fantasiewereld hangen. “Mijn favoriete serie is ‘Supernatural‘. Vooral de eerste 5 seizoen werden door haar gebingewatched. Niet zo gek want ze was toen aan het herstellen van een gescheurde kruisband.

Dan eens wat anders. Isa komt uit Duitsland en dat is vooral te merken aan haar favoriete sporter (Angelina Grün – volleyballer van het National team van Duitsland en voor haar een voorbeeld toen ze begon met volleyballen. Angelina is, net als Isa, inmiddels ook alleen nog maar aan het beachvolleyballen). En ook voor haar favoriete band blijven we in Duitsland. Dat is namelijk K.I.Z. uit Berlijn. “Een vrij tegenstrijdig Duits rap-trio” legt ze uit. “Vooral hun concerten zijn helemaal geweldig, inclusief moshpit.” Heerlijk, wie is er niet gek op een goeie moshpit, toch?

Zoals eerder geschreven komt Isa uit Duitsland, uit Baden-Württemberg (Zuid-Duitsland) om precies te zijn. Niet haar favoriete stad, maar haar favoriete eten komt wel uit deze streek. Dat is namelijk Maultaschen (soort van Duitse ravioli). “Een van de weinige dingen die ik een beetje mis”. Wij kennen het niet maar als we ooit in de buurt zijn weten we nu wat we gaan bestellen. Met een lekker Duits biertje erbij natuurlijk.

Super leuk, Isa, om jouw vijf favorieten te horen en te delen. Dank hiervoor.

Heb jij ook een favoriet boek, film of eten? Deel het met de redactie!