De vijf favorieten van… Anna

Dit keer blijf ik dicht bij “huis” voor de vijf favorieten van… Ik vraag onze nieuwe aanwinst, Anna, haar vijf favorieten te delen. Anna komt uit het betoverende Zuid-Frankrijk en heeft haar weg gevonden naar Den Haag. Niet voor de zonovergoten stranden, maar om haar droom waar te maken als mensenrechtenadvocaat bij het International Criminal Court. Naast onze gezamenlijke liefde voor volleybal hebben we dus nog iets gemeen: het vechten voor de rechten van de mens.

Laten we het eens over haar favorieten hebben, beginnende bij haar favoriete book – why not?

Anna’s wereld is doordrenkt van verhalen, beginnend met haar favoriete boek, “Dune”. In een verre toekomst, vele duizenden jaren van nu, wordt het Geslacht Atreides op keizerlijk bevel gedwongen zijn erfplaneet te verlaten en een nieuw leven te aanvaarden, de onbarmhartigste, meest ongastvrije die het menselijk heelal kent: de woestijnwereld Duin. In dit epische verhaal strijden adellijke families om de controle over de woestijnplaneet Arrakis, met zijn waardevolle specerijenmelange, in een rijk verhaal over politiek, macht en voorspellingen. Ik ken het alleen van de film maar misschien moet ik nu toch ook het boek maar eens gaan lezen.

Wat betreft haar muzikale inspiratie, beweegt Anna op het ritme van alternatieve rock, met een speciale plek in haar hart voor de zielvolle klanken van Larkin Poe. Dit getalenteerde zusterduo combineert blues, folk en rock om muziek te creëren die diep binnen in de ziel resoneert.

Anna’s reislust kent geen grenzen – ze verlangt naar zonneschijn en avontuur, waardoor haar droombestemming overal is waar het weer goed is. En ja, ik kan niet anders dan lachen om de ironie van het inruilen van de Franse zon voor Nederlandse wolken! Maar, Anna is wel gek op de zee, en wind! Want naast volleybal heeft ze een passie voor zeilen. Nou dát kan dan wel weer heel goed in Nederland.

Buiten het volleybalveld legt Anna de schoonheid van de wereld vast door haar lens, waarbij ze artistieke voldoening vindt in fotografie. Wat ik als geen ander begrijp natuurlijk. Ik ben nog lang niet uitgesproken met Anna, maar dit gesprek zullen we misschien wel met een Japanse curry (haar favo eten) vervolgen.

Vind je het leuk om jouw vijf favorieten te delen? Stuur een mail naar redactie@sovicos.nl