De vijf favorieten van … Sierd

Voor de vijf favorieten van deze maand gaan we langs bij Heren 5 en vragen we Sierd om die van hem te delen. Ben je benieuwd naar zijn favoriete stad, boek en eten? Lees dan snel verder.

Laten we eens beginnen bij het favoriete boek van Sierd. Ondanks dat hij niet zo van lezen houdt maakt hij voor de klas (en ons) graag een uitzondering. Zijn favoriet? “De Gorgels” van Jochem Meijer. De schrijver kennen we natuurlijk wel, maar het boek? Ondanks dat het boek is bekroond door de Nederlandse Kinderjury hebben we geen idee, hieronder dus een korte beschrijving:

Fantasierijk en spannend jeugdboek over de avonturen van een jongen met superogen, die vreemde, harige wezentjes kan zien… En ze bestaan echt! Het eerste kinderboek van de bekende cabaretier Jochem Myjer.

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

Klinkt inderdaad als een mooi boek om voor te lezen in de klas. Van lezen naar kijken. Want welke series bingewatched Sierd? Op nummer 1 staat ‘RuPaul’s Drag Race‘.

“RuPaul’s Drag Race” is een realityshow waarin een groep getalenteerde drag queens het tegen elkaar opnemen in uitdagingen om indruk te maken op gastheer RuPaul, ‘s werelds beroemdste drag queen. Ze kunnen een geldprijs winnen, met een kroon en de titel van America’s Next Drag Superstar. Elke aflevering bestaat uit een hoofduitdaging, meestal een vorm van optreden of modeontwerp – soms beide. De dames nemen vervolgens deel aan een catwalkshow met een thema, waar één wordt uitgeroepen tot winnaar van die week, terwijl wordt aangekondigd dat twee anderen zullen worden uitgeschakeld. De onderste twee moeten dan strijden om in de show te blijven met een lipsynchronisatie voor hun leven.

De serie krijgt een mooie 8.5 / 10 rating op IMDB en zo te lezen is het inderdaad een vermakelijke serie. “Maar, zegt Sierd, ‘de Verraders’ is ook super leuk”. Nou, wij hebben weer wat te kijken.

Door naar muziek. Of sport? Sierd luistert graag naar ‘The Baseballs‘, “heerlijke muziek in een oud jasje gestoken.” Een lekkere rock band uit Berlijn. Ze werden beroemd doordat ze van grote hits zoals Umbrella van Rihanna, Crazy in Love van Beyoncé en Hot ‘n Cold van Katy Perry een lekkere ’50s & ’60s rock versie maakten.

Is Berlijn dan ook de favoriete stad van Sierd? Nee. “Er is niets fijners dan terug thuiskomen in Den Haag, ook al ben ik hier niet geboren”. Kijk, dat horen we als Hagenezen uiteraard graag. Niet voor niets de mooiste stad achter de duinen. Eet hij dan ook het liefst een ‘beschuitstuitâh met sallûf’ (broodje bal met mayo)? Nee hoor, Sierd is een echte kaaskop en wil je hem ‘s nachts wakker maken moet je met een lekkere kaasfondue komen. Yum! “Al ben ik ook gek op rodekool.”

Goh, wij willen natuurlijk nog veel meer favorieten van Sierd horen, maar dat waren er alweer vijf, dus zijn we aan het einde gekomen van deze blog. Dank voor het delen van jouw favorieten, Sierd!

En je weet, we zijn altijd op zoek naar leden die ook hun vijf favorieten willen delen. Lijkt jou dat wel leuk, stuur dan een mail naar Milene van de redactie.