De vijf favorieten van… Rianne

Eerder hebben jullie de vijf favorieten van redactielid Matthijs gelezen, nu is tijd voor het tweede redactielid om haar vijf favorieten te delen. 

Een leuke manier om Rianne beter te leren kennen. Laten we beginnen met de leukste volleybalherinnering van Rianne. Dat was toen ze 14 was. Toen werd ze met haar team namelijk kampioen. Wordt tijd om dat te herhalen dus 😉 Misschien komt het door de rijstewafels met chocola wat ze graag pre-game snackt. Zou zomaar kunnen.

Heeft Rianne ook weleens reisplannen? Zeker! Na haar middelbare school is Rianne een jaar naar Australië gegaan. Ze heeft toen ook maar gelijk haar stage in het land geregeld en daarna ging ze maar gelijk door naar Nieuw-Zeeland om rond te trekken. Een echte avonturier dus. 

En dat zien we ook terug in haar favoriete boek. Dat is namelijk ‘Sparen voor geluk van Hika Harada’. Dit boek gaat over drie generaties vrouwen en hun zoektocht naar geluk en een zinvol leven.

‘Hoe je drieduizend yen besteedt is bepalend voor je leven.’ Dat kreeg Miho Mikuriya vroeger van haar grootmoeder te horen. Nu is ze vierentwintig en financieel onafhankelijk. Wanneer een van haar collega’s door ziekte thuis komt te zitten en Miho’s vriendje blijkt te verwachten dat ze na hun bruiloft stopt met werken, wordt ze gedwongen na te denken over wat ze écht wil in het leven. 

Zij is niet de enige in haar familie die haar levenskeuzes onder de loep neemt. Grootmoeder Kotoko is weduwe en hoewel ze wat spaargeld heeft, overweegt ze weer te gaan werken – de kosten voor levensonderhoud nemen toe. Maar zal ze ook iets vinden wat bij haar past? 

Maho, Miho’s zus, is getrouwd en heeft een dochter. Ze gelooft heilig in zuinigheid. Dan ziet ze de prachtige verlovingsring van een vriendin: kan ze zich niet af en toe toch een uitspatting veroorloven? 

Miho en Maho’s moeder Tomoko komt na haar chemotherapie thuis en haar man verwacht nog steeds dat ze het huishouden op zich neemt. Wanneer ze hoort dat een vriendin van haar na dertig jaar gaat scheiden vraagt ze zich af of ze gelukkiger zou kunnen zijn.

Klinkt als een heel interessant boek. Ik zet ‘m zeker op mijn ‘to read’ lijstje. Jij ook? Doe het via deze link.

Dan last but not least… Iets wat Rianne en ik ook graag samendoen na een wedstrijd en dat is een biertje drinken! Lekkâh. Dat kan ze trouwens ook makkelijk doen met nasi met gebakken uitjes, satésaus en een gebakken ei. 

En dat waren alweer de vijf favorieten van Rianne. Wow, wat gaat dat snel zeg. Jammer… Maar gelukkig spreek ik Rianne regelmatig en gaan we het zeker eens hebben over bovenstaande favorieten. 

Lijkt het jou ook leuk om je favoriete op onze website terug te zien? Stuur een mail naar redactie@sovicos.nl