De vijf favorieten van … Lisa

Lisa is af en toe middenspeler, maar is eigenlijk vooral de geblesseerde van Dames 1 *crying, but laughing, but crying*. Ze vindt ‘favorieten-lijstjes’ altijd een moeilijk iets, omdat deze over tijd vaak veranderen bij haar. Daarom deelt ze met ons haar vijf favorieten…van nu!

Laten we beginnen bij haar favoriete muziekalbum

Troostprijs van Merol. Merol staat bij het grote publiek vooral bekend om haar hit Lekker met de meiden, maar dit album is een stuk volwassener en daarmee een stuk meer herkenbaar. Hoe ze op bijna Bridget Jones-achtige wijze dertigersdillema’s bezingt vind ik hilarisch en een feest van herkenning!

Favoriete bekende of minder bekende Nederlander

Madeleijn van den Nieuwenhuizen, vooral bekend van haar Instagram account @Zeikschrift.

Ik volg @Zeikschrift nu zo’n 2 jaar en vind haar een ontzettende inspiratiebron. Haar genuanceerde manier van denken en schrijven over een trits aan gecompliceerde onderwerpen (denk aan abortus/recht op zelfbeschikking, de rol van media en antivaxxers) vind ik nastrevenswaardig en zet je aan tot denken.

Uiteraard deelt Lisa ook haar favoriete boek. Van nu natuurlijk.

The Midnight Library van Matt Haig is voor veel mensen misschien al een zeer bekend boek, maar ik heb ‘m pas deze zomer voor het eerst gelezen. En sindsdien zo’n 749 keer aangeraden aan familie, vrienden… en vreemden! Hoe vaak we niet bij onszelf denken “Wat als ik … had gedaan, hoe was mijn leven dan gelopen?” en dit boek gaat over die vraag. Prachtig boek met filosofische insteek.

Super interessant. Ik heb ‘The Midnight Library’ ook nog niet gelezen, whoops, maar ga dat nu zeker doen! Oh en even tussendoor: Madeleijn (van hierboven) heeft onlangs ook een boek uitgebracht. Leven en laten leven, een boek of eigenlijk meer een gedachtewisseling over abortus en zelfbeschikking. De moeite waard om te delen, en te lezen natuurlijk!

En dan … Lisa’s favoriete drankje

Mijn all-time favoriete drankje blijft toch wel Leffe Blond, welke ik dan ook vaak samen met nieuwbakken voorzitter Jan Soer drink. Toch krijgt Leffe in de herfst altijd geduchte concurrentie van de Herfstbock van Grolsch. What can I say, ik ben een beetje een zoetekauw en beide biertjes bevatten meer zoete tonen dan andere biertjes.

Last but not least, waar kijkt Lisa het liefste naar?

Wellicht de allermoeilijkste in dit rijtje voor mij als filmliefhebber. Ben blij dat ik er niet favoriete film óf serie van heb gemaakt, want dat was al helemaal godsonmogelijk geweest.

Eén van mijn favoriete films is Equals een utopisch/dystopische film over een wereld waarin het voelen van emoties, en dus ook liefde, als ziekte wordt gezien. Het verhaal gaat over twee mensen die verliefd worden op elkaar in een wereld waarin dat levensgevaarlijk is.

Oké, stiekem toch nóg een favoriet (maar alleen, omdat ie raakvlakken heeft met de film hierboven): Her met Joaquin Phoenix, waarin hij een man speelt in een futuristische wereld die verliefd wordt op een intelligent, zelfbewust en zelflerend besturingssysteem.

Dank Lisa voor het delen van jouw favorieten. We hebben ons lijstje met ‘films om te kijken en muziek om te luisteren’ weer aangevuld!

Wil jij ook je vijf favorieten delen met Sovicos? Stuur een mailtje naar Milene (redactie4@sovicos.nl).