De vijf favorieten van … Noah

Het is weer tijd voor een vijf favorieten van… en dit keer brengt ons dat bij Noah, spelend in Heren 2. Toen ik Noah vroeg om zijn favorieten twijfelde hij “er is te veel om iets het beste te vinden 😅” gaf hij aan, en hij heeft wellicht gelijk. Ons gesprek ging namelijk veel verder dan zijn vijf favorieten. Zo belandden we in een heel gesprek over een boek dat hij aan het lezen is. Niet zijn favoriet, maar wel heel interessant. Daarover hieronder meer. Laten we eens kijken of het Noah toch gelukt is een aantal favorieten te kiezen.

Zijn favoriete beroemdheid wist ik al. Alhoewel. Is het Ryan Reynolds, of toch Henry Cavill? of misschien Robert Downey Jr.? Wederom belandden we in een gesprek over films en humor. Want hebben we het over humor dan wint Ryan Reynolds uiteraard. Maar, voor Noah gaan de twee nek aan nek, met toch een kleine voorsprong voor Henry Cavill. Speelt een van deze acteurs dan ook in de favoriete film van Noah? Verrassend genoeg niet. Zijn favo film is namelijk Forrest Gump met Tom Hanks in de hoofdrol dus. “Cause life is like a box of chocolates”. Een geniale film natuurlijk.

We sprinten door Noah’s favorieten heen en moeten ons best doen niet uuuuuuuren over films en acteurs te praten. Dat lukt niet geheel maar laten we hier toch wat meters maken en het eens hebben over het favoriete land van Noah. Dat is ‘without a doubt’ Oostenrijk. Waarom? Noah is naast volleybal ook gek op wintersport en in de zomer zijn de bergen eveneens de place to be! Is Wenen dan misschien de favoriete stad van Noah? Nee, dat is het prachtige culturele en historische Rome.

En dan, last but not least, Noah’s favoriete boek: de Eragon serie.

The Inheritance Cycle is een tetralogie van high fantasy-romans voor jonge volwassenen, geschreven door de Amerikaanse auteur Christopher Paolini. De romans spelen zich af in de fictieve wereld van Alagaësia en richten zich op de avonturen van een tiener genaamd Eragon en zijn draak, Saphira, terwijl ze worstelen om de kwaadaardige koning Galbatorix omver te werpen. De serie was oorspronkelijk bedoeld als een trilogie (de “Inheritance Trilogy” genaamd), totdat Paolini op 30 oktober 2007, terwijl hij aan de derde roman werkte, aankondigde dat hij geloofde dat het verhaal te complex was om in slechts drie boeken af te ronden.

Een leuk weetje is hier dat de schrijver Christopher Paolini op zijn vijftiende begon met het schrijven van de debuutroman Eragon. Zijn ouders besloten het boek in eigen beheer uit te geven. Het werd opgepikt door een uitgeverij, waarna het boek pas echt doorbrak.

En om terug te komen op het boek wat Noah nu aan het lezen is ‘Verslaafd aan liefde‘.

In Verslaafd aan liefde laat Jan Geurtz op heldere wijze zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren met onze zoektocht naar waardering van anderen. Maar dat werkt averechts: het maakt ons juist onzekerder en dus steeds afhankelijker. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde, erkenning en de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of misschien nog erger verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groeien geluk.

We raken niet uitgepraat over het onderwerp en Noah beloofd me dat ik het boek mag lenen. Joepie! En terwijl Noah en ik nog even door kletsen over zelfafwijzing en waardering komt er hier een einde aan de vijf favorieten van… Dank Noah voor het delen van jouw favorieten.

Lijkt het je leuk om jouw favorieten te delen? Stuur ons dan een mailtje!