Van successen tot struggles: het leven van de Sovicos Redactie

This post is also available in: Engels

De zomerperiode is aangebroken en dat betekent dat het indoor zaalvolleybal even stil ligt. Voor Sovicos is dit een periode om uit te rusten en ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ook de redactie maakt gebruik van deze tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen en om nieuwe plannen te maken voor het komende jaar.

Het afgelopen seizoen was een topjaar voor de redactie van Sovicos. Elke maand hebben we onze bezoekersaantallen weten te verhogen en hebben we record na record gedraaid. Maar eerlijk is eerlijk, het was ook een zwaar jaar. We hebben namelijk te maken met een tekort aan mensen en daardoor lag de druk soms hoog. Elke vrijdag stonden we als reporters langs de lijn, daarnaast schreven we blogs, maakten we foto’s, hielden we de website up-to-date, vertaalden we de geschreven stukken, maakten we social media posts en voorzagen we de nieuwsbrief van goede informatie. Ook waren we bij activiteiten aanwezig om alles vast te leggen, van leuke beachvolleybaltoernooien tot de toffe pubquiz en het succesvolle scholentoernooi, en hier online verslag van te doen. Een pittige taak, maar wel eentje die we met liefde hebben uitgevoerd.

Daarom nemen we nu ook even rust. We hebben de afgelopen periode keihard gewerkt en dus is het tijd om te ontspannen en onze batterijen weer op te laden. Dat betekent dat er in de zomerperiode minder blogs zullen verschijnen, dat we minder actief zijn op social media en dat we overall minder aanwezig zijn. Maar wees gerust, we zijn niet verdwenen. We zijn achter de schermen druk bezig om ons voor te bereiden op een nieuw seizoen vol met nieuwe content, ideeën en mogelijkheden.

Naast dat we afscheid nemen van seizoen 2022/2023, nemen we als redactie ook afscheid van Léonie. Léonie heeft zich jaren ingezet voor Sovicos zowel bij de redactie als met het verzorgen van de massages op de woensdagavonden (hiermee gaat ze overigens komend seizoen nog door). We gaan haar kennis en kunde bij de redactie ontzettend missen en wensen haar veel plezier in Friesland.

Dus, met het vertrek van Léonie willen we ook graag een oproep doen aan jullie. Is taal zeg maar echt jouw ding en lijkt het je leuk om onderdeel uit te maken van de redactie van Sovicos? Dan zijn we op zoek naar jou! Het is een super leuke en uitdagende taak waarbij je veel leert en bijdraagt aan de Sovicommunity. Samen met een ontzettend gezellig clubje mensen ga je aan de slag om blogs te schrijven, fotootjes te schieten en op vrijdagavonden te reporten! En als kers op de taart krijg je ook nog zo’n tof redactie vest!! Interesse? Meld je vooral aan via de mail.

Ondanks dat we toe zijn aan vakantie, zijn we ook ontzettend trots op wat we de afgelopen periode hebben bereikt. We zijn op Instagram gegroeid naar ruim 450 volgers, hebben meerdere maanden meer dan 6.000 website bezoeken mogen ontvangen en hebben meer content dan ooit kunnen produceren. Het kan natuurlijk altijd beter en dus zijn we continue bezig om dingen te verbeteren. Wil je daarbij helpen? Stuur ons dan vooral een mail met wat jij denkt dat wel wat beter kan. Denk hierbij aan verbeteringen op de website, tips voor content & Social media post ideetjes etc. Bedankt!

Ook tof was dat Sovicos reporters wedstrijden van elkaar bezochten om foto’s en filmpjes naar ons door te sturen en er werden zelfs regelmatig wedstrijdverslagen getikt. Ook een bedankje aan iedereen die door ons is geïnterviewd, van kijkjes in de commissies tot het delen van vijf favorieten, en met liefde alles met ons deelden. En natuurlijk iedereen bedankt voor de support, het lezen van onze blogs en nieuwsbrieven en het liken van onze content. We zien jullie graag terug in het nieuwe seizoen!

Groetjes, Matthijs, Rianne & Milene