Een kijkje achter het schermen; op bezoek bij Ilse van de AC

This post is also available in: Engels

In de nieuwe volleybal spelregels mag je op geen enkele manier meer schermen tijdens de service. Toch gebeurd het stiekem nog weleens. In deze nieuwe rubriek nemen wij een kijkje achter het schermen. En dat brengt ons bij verschillende commissies. Ilse van de activiteitencommissie trapt af.

Met bezweten hoofden ploffen we na een lekkere training neer op de tribune terwijl nu andere teams zich in het zweet mogen werken. Dit is het tweede jaar dat Ilse bij Sovicos volleybalt en het eerste jaar dat we bij elkaar in het team zitten. Naast dat Ilse een lekker balletje weet te spelen bij Dames 3, weet ze ook toffe activiteiten te organiseren in de activiteitencommissie. En behalve dat het leuk is om samen in het veld te staan is het ook leuk om elkaar eens buiten het veld, en de lijnen, te spreken.

Waarom ben je bij Sovicos gaan volleyballen?

Dat gaat gedeeltelijk over koetjes en kalfjes, oftewel: Den Haag en Brabant, volleybal en Sovicos. En hoe komt ze eigenlijk bij Sovicos? Googlen op ‘gezellig, volleybal, Den Haag’ natuurlijk. En na onze social media accounts te hebben bekeken (en berichtjes te hebben gestuurd) was Ilse al snel om, hier moet ze volleyballen! Snappen we natuurlijk 😉

Hoe ben je bij de activiteitencommissie terechtgekomen?

Maar goed, ook daar gaat ons gesprek eigenlijk niet over, het gaat voornamelijk over haar vrijwilligerstaken bij de activiteitencommissie, want daar gaat deze blog dan ook over. Maar, toch even eerst terug naar die koetjes en kalfjes. Ilse is een tijd geleden van Heesch, Brabant, naar Den Haag verhuisd. Ik snap uiteraard waarom, bij de reden staan we dus niet lang stil. Wel bij het feit dat ze na maar een half seizoen bij Sovicos te hebben gespeeld de activiteitencommissie is gaan ondersteunen. Die werd eerst nog maar alleen door Lotte gerund. En zoals wij nu hier samen zitten als teamgenoten, gingen Lotte en Ilse ook eens zitten. De corona jaren gooiden natuurlijk flink wat roet in het eten van de activiteitencommissie. Maar gelukkig mocht, eind seizoen 2021-2022, die nare smaak weggespoeld worden. We mochten een eindfeest organiseren.

Daar kon Lotte wel wat hulp bij gebruiken en dus vroeg ze of Ilse zin had. Inmiddels zijn onze hoofden wat minder rood en onze harten wat gekalmeerd terwijl Ilse me wat lachend aan kijkt. “Zo’n dronkenavond waarop je snel ‘ja’ zegt, maar ik heb er geen spijt van hoor.” Het leek haar wel wat, en dat veranderde de dag erna niet. En zo geschiedde. Lotte en Ilse gingen aan de slag met het organiseren van het eindfeest.

Hoe organiseer je een Sovicos feest?

En hoe gaat dat nou in z’n werk? Zo’n eindfeest, of überhaupt een Sovicos-feest, organiseren?

“Per activiteit kijken we dan eigenlijk een beetje wat er allemaal gedaan moet worden en verdelen we de taken.” De taken van de activiteitencommissie verschillen van brainstormsessies over de activiteit(en) tot het maken van een draaiboek en een begroting. Dan moet er gecommuniceerd worden met HKV, het bestuur, de redactie en natuurlijk de leden. Visuals moeten gemaakt worden, een bardiensten rooster in elkaar gezet en de kantine moet opgeleukt worden. “Dat vind ik het leukste aan in de activiteitencommissie zitten” schiet Ilse in “brainstormen over ideeën en ook het inkopen van de aankleding.” Met het organiseren is Ilse zo’n 3 uur per maand bezig. En één keer per maand spreekt de activiteitencommissie af.

Activiteiten die eraan komen

Terwijl de ballen in de zaal lekker overgespeeld worden en er hier en daar een mooie actie gemaakt wordt geeft Ilse me een sneak peek in wat er komen gaat dit jaar. Een hoop activiteiten, en let wel dat zijn niet alleen maar feestjes! Denk hierbij bv. ook aan een toffe pubquiz avond of Bossabal. “En mochten leden nog ideeën hebben kunnen ze altijd mailen. Ondanks dat we genoeg ideeën hebben is het natuurlijk tof als mensen zelf dingen aandragen.” Klinkt allemaal top natuurlijk, al die activiteiten bij Sovicos, maar wat is eigenlijk het doel? Behalve natuurlijk het uitdragen van onze slogan. “Pfoe, het doel is denk ik wel dat we een lekkere actieve vereniging willen zijn op het gebied van activiteiten. Daarnaast zou het top zijn als ‘oude’ en ‘nieuwe’ leden elkaar beter leren kennen op een van de activiteiten.”

Ilse staat op de tafel te dansen als…

Activiteiten zijn een goede manier om elkaar beter en wellicht op een andere manier te leren kennen. Een mooi doel dus. Maar wanneer staat Ilse aan het einde van het seizoen op de tafel staat te dansen? “Als we een vaste activiteitencommissie hebben en onze activiteiten druk bezocht zijn, dan waag ik wel een dansje op die tafel.” En dat is natuurlijk een oproep aan ons allemaal. Dus wil jij Ilse aan het einde van het seizoen op de tafel zien dansen? Kom dan naar de activiteiten die georganiseerd worden!

Tijd om te douchen! En nog snel even een drankje in de bar te doen.

Op dit moment wordt de activiteitencommissie bemand door Ilse, Anouk M. en Anouk V. Heb je een idee? Wil je helpen? Of is er een andere vraag mbt activiteiten? Stuur een mailtje!