De vijf favorieten van … Merel

Ik en Merel hebben een hoop gemeen en dat gaat verder dan dat onze namen met de M beginnen. Zo hebben we allebei een *crush* op Johnny Depp, zijn we verzot op de Himalaya van Noord-India en maak je ons blij met een zak M&M’s. Maar er is meer natuurlijk en daar ga ik hieronder op in.

Merel speelde afgelopen seizoen in Dames 8. En haar leukste herinnering aan het afgelopen seizoen is ‘by far’ dat haar teamcaptain Rachel Kemper een medaille voor iedereen heeft laten maken toen ze een eerste set hadden gewonnen. Doet Merel ook iets naast volleyballen? Jazeker! Merel houdt van tekenen en schilderen en probeert dat zo veel mogelijk te doen in haar vrije tijd. Een boek lezen doet ze ook graag trouwens.

Haar favoriete boek is ‘De Regenmaker’ van Susie Moloney. Een keer in de zoveel tijd leest ze het boek opnieuw. Het lijkt misschien een wat gekke combi voor de meesten want het is een mix van bovennatuurlijk, fantasie, liefde en paarden. Klinkt interessant. Ik ging dus even op zoek naar de samenvatting van het boek en die is als volgt:

Al vier jaar lijdt de kleine plattelands gemeente Goodlands onder extreme droogte. Aanvankelijk waren de verhoudingen tussen de plaatselijke bevolking en Karen Grange, filiaalhoudster van de enige bank ter plaatse, allerhartelijkst. Maar in de afgelopen dorre twee jaar moest Karen het ene na het andere bedrijf failliet verklaren en sluiten. Wanneer ze nu over straat loopt, willen haar voormalige klanten – boeren, winkeliers en graanhandelaren – haar zelfs niet meer groeten.

Ooit heeft Karen op televisie een interview gezien met een man die beweerde dat hij het kon laten regenen. In een opwelling van wanhoop heeft ze hem toen geschreven. Nu, een jaar later, wanneer ze haar brief allang weer is vergeten, staat hij op een avond vuil en slonzig op de stoep. Tom Keatley, de regenmaker, is gekomen.

Voor niets gaat de zon op. Tom Keatley wil geld zien. Om het in Goodlands – de meest dorre plek die hij ooit heeft gezien – te laten regenen, eist hij een bedrag van $ 5000, de helft vooruit. Geld dat Karen, die zelf in een triest verleden al aanzienlijke schulden bij haar werkgever heeft opgebouwd, niet kan betalen. Tenzij ze bereid is zichzelf voor Goodlands op het spelte zetten. En voor Tom Keatley…….

De regenmaker is een overrompelend liefdesverhaal. Tegelijkertijd is dit een schitterende vertelling over het monumentale gevecht om een getekende en uitgeputte gemeenschap te redden. Meer weten? Check het hier!

En waar kijkt Merel dan het liefste naar? “Op dit moment ben ik licht verslaafd aan ‘Working Moms’”, maar ze geeft aan dat ze ook op zoek is naar nieuwe series dus mocht een lezer een leuke tip hebben, mail de redactie! Lezen, kijken en waar luistert Merel graag naar? Adel komt vaak terug op haar Spotify account. Heerlijke muziek, vind ik zelf ook. Liefde gaat door de maag toch? Bij Merel betekent dat pizza!!! Met Ananas.. Misschien kan ze dan het lied van Snelle ‘Pizza met Ananas’ aan haar Adele playlist toevoegen 😉 

Dat waren niet vijf maar zes favorieten.. Whoops! Maar ze waren dan ook te leuk om niet te delen. Super fijn dat je ze met ons wilde delen Merel. Lijkt het jou ook leuk om je favoreiten met ons te delen? Stuur een mail naar redactie@sovicos.nl